search

Szépséges szállások Esztergom városában a Dunakanyarban

Esztergomot a Dunakanyar legfelső városának is becézik. Ha valódi kikapcsolódásra vágyik válasszon a NOVASOL magyarországi kínálatából: kényelmes szállások Esztergom városában az igazi!

szállások Esztergom

Történelem, kultúra – szállások Esztergom városában

Esztergom gazdag történelmi és kultúrájú, 30 000 lélekszámú, katolikus főegyházmegye székhely. A rómaiak idejében is lakott területként tartották nyilván Salvio Mansio néven. Géza fejedelem alapította 972 körül, valamint Szent István szülőhelye és királlyá is itt koronázták. A 15. századra pedig már vallási és kulturális központtá fejlődött a település. Érdemes ellátogatni legalább egy napra és felfedezni a Közép-Dunántúl gyönyörű természeti csodáit és a környék látnivalóit. Ha pedig több napot töltene el a környéken foglaljon le egyet A NOVASOL közel 600 magyarországi nyaralóingatlan kínálata közül. Fogja kézen családját, szeretteit és töltődjön fel velük egy Dunakanyar nyaralás alkalmával!

Látnivalók, szállások Esztergom csodaszép városában

Budapesttől csupán 1,5 órányi lélegzetelállítóan gyönyörű vonatútnyira található a Magyar Királyság középkori fővárosa a pilisi tájon keresztül. Érdemes vonattal nekivágni az útnak, hisz közben teljesen átadhatjuk magunkat a Pilis szemet gyönyörködtető látványának a vonat ablakából kitekintve. Megérkezve Esztergomba kezdhetjük is a városnézést a Várhegy kiindulóponttól. Innen ugyanis a bazilika könnyen elérhető, valamint a kilátás is fantasztikus. Tegyen hosszú sétákat az árnyas gesztenyefasor alatt párjával, vagy szeretteivel és adja át magát a páratlan panorámának: tekintse meg a Dunát átszelő Mária Valéria hidat, Szent Tamás-hegyet és Vízivárost! Mindegy melyik évszakban látogat el, legyen egyik a szállások Esztergom ajánlat közül következő vakációja úticélja!

Programok, érdekességek, szállások Esztergom környékén

Azoknak, akik gyalog vennék nyakukba a várost a 19. században épült Esztergomi Bazilika bizonyára kedvelt pihenőhelyük lesz. Esztergom Várhegy városrészén büszkén emelkedik ki ez a monumentális, klasszicista stílusú bazilika, mely nem mellesleg az ország legmagasabb épülete.  Műkincsei is egyedülállóak, hisz hazánk legnagyobb liturgikus gyűjteményével rendelkezik. Csodával határos módon túl élte a török megszállást a bazilika bal oldali Bakócz Tamás érsek kápolnája. A Bakócz-kápolna emellett arról is nevezetes, hogy a Európa legészakibb épen maradt kápolnája. Az altemplomban több száz sírfülkében nyugszanak a bazilika építői és főpapjai, valamint a világhírű hercegprímás Mindszenty József.Számos komoly zenei koncert is megrendezésre kerül egyházi programok mellett mind a négy évszakban lehengerlő akusztikája miatt. Egyik a szállások Esztergom közül, vagy a környéken tökéletes helyszínt nyújt elfelejteni a stresszes, szürke mindennapokat.
Akár kerékpárral is tovább mehetünk a Várhegy másik híres nevezetessége irányába, átélni a középkori életet az Esztergomi Vár falai között. A vármúzeum állandó kiállítása érdekes program lehetőséget nyújt nemcsak a történelem és a kultúra kedvelőinek, de akár kisgyermekes családoknak is.
Érdekesség továbbá, hogy 2008-tól újra életbe lépett Esztergom régi, középkori városrészeinek elnevezése. Mintegy 30 különböző városrészből néhány a többször említett Várhegy, mely a király tulajdona volt. Északra az érsek tulajdonában lévő Víziváros nemcsak azért kapta a nevét, mert a Kis- és Nagy-Duna partján épült, hanem mert egykoron számos meleg vizű forrás is fellelhető volt ezen a városrészen.  
Foglaljon szállást magyarországi nyaralóház kínálatunkból könnyen interneten, vagy lépjen velünk kapcsolatba telefonon, vagy személyesen! A NOVASOL nyaralóház-közvetítő iroda 50 éves múlttal rendelkezik, és Európa szerte 26 országban több, mint 50 000 nyaralóobjektum büszke közvetítője. Mindegy, hogy egy kellemes természetközeli üdülőház, esetleg egy romantikus nagyvárosi apartman, illetve tengerparti luxusvilla, a szolgáltatás ugyanaz. Nyaraljon szeretteivel, sőt négy lábú házi kedvencével is, vagy egy nagyobb baráti társasággal az otthon kényelmével!