search

Szállások Szentendre vidékén a Dunakanyarban

Pihenjen családjával, szeretteivel valamelyik kényelmes szállások Szentendre kínálatunk közül és felejtse el a gondjait! A Dunakanyar csodálaton természeti kincsei már önmagukban garantáltan leveszik a lábáról.

szállások Szentendre

Várostörténet, szállások Szentendre vonzáskörzetében

Szentendre Pest megyében a Dunakanyar kapujában található, közel a fővároshoz. Magyarország egyik legnépszerűbb turista célpontja nem véletlenül. Sokan felkeresik a gazdag történelmi múltja, a vibráló kultúra és a művészetek miatt is, illetve a rengeteg egész évet átölelő színes, igényes programok miatt is. Szentendrén érdemes eltölteni egy hosszan tartó szabadságot éppúgy, mint egy hétvégét, hiszen sokat kínál a város. Érdemes ellátogatni akár egy nagyobb társasággal, hisz a NOVASOL közel 600 magyarországi szálláshelyek kínálata közül könnyedén találni olyan szállást, ahol akár egy osztálytalálkozót, lánybúcsúztatót, vagy nagyobb családi eseményt maradandóan meg lehet tartani.

Szentendre a Dunakanyar ékszerdobozaként is ismert, hisz ez a művészetekben nem fukarkodó város igazán sajátos mediterrán atmoszférát sugároz. Ez a mediterrán városkép a török időkre vezethető vissza, hiszen a törökök kiűzése után szerb, dalmát és görög telepesek lettek betelepítve az akkori Szentendre területére. Innen erednek a színes barokk hangulatú házak, szerb templomok, szűk és sokat látott sikátorok, valamint a csodaszép főtér.

Programok, kényelmes szállások Szentendre városában

Szentendrén nehéz unatkozni, hisz a város egész évben programokkal, fesztiválokkal várja az érdeklődőket. Legyen egy kényelmes szállások Szentendre környezetében a fővároshoz közel következő úticélja családjával szeretteivel! Sőt, jó hírünk van azoknak a belföldi pihenni vágyóknak is, akik négylábú házi kedvencüket sem hagyják szívesen ki a családi nyaralásból, kiruccanásból. A NOVASOL nyaralóház-közvetítő iroda ugyanis egyre több kutyabarát apartmant és önálló nyaralóházat kínál nemcsak országszerte, de Európa 26 országában egyaránt. Vannak olyan különösen kutyabarát objektumaink is, melyekbe a háztulajdonosaink szeretettel várják az akár több és nagytestű kutyákkal érkező pihenni vágyókat is. A honlapon keresztül könnyedén rá lehet szűrni igény szerint a desztinációkra, illetve az üdülőházak fajtájára is. Érkezzen tehát kutyával, más házi kedvenccel, gyermekekkel, vagy egy nagyobb baráti társasággal a NOVASOL kínálatában könnyedén találni megfelelőt a szálláshelyek Dunakanyar közül is akár.

Látnivalók, romantikus szállások Szentendre régióban

Szentendrét nemcsak a sokoldalú mediterrán városrész nyújtotta látnivalók miatt érdemes felkeresni, hisz a természet kedvelők a  Visegrádi-hegységben is kedvükre túrázhatnak gyalogosan, biciklivel, vagy akár lóháton. A környező kirándulóhelyek kiindulópontjaként is ideális nem csak nyáron.

Szentendrei pihenésünk alkalmával érdemes ellátogatni néhány múzeumba is, hiszen ebben a városban találhatóak a legtöbb múzeumok. Bizonyára megtaláljuk azt, melyek kedvünkre lesznek. A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum leginkább Szentendrei Skanzenként terjedt el a köztudatban. Itt található Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye, ráadásul mindez egy természetvédelmi területen. Ez a hely kiválóan bemutatja a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját hiteles tárgyakkal, épületekkel a 18. század közepétől egészem a 20. század első feléig terjedő időszakig. Hol is lehetne ideálisabb megpihenni, mint egyikben a szállások Szentendre város közül? Ragadja kézen szeretteit és fedezzék fel a Dunakanyar talán legszebb városát Szentendrét együtt és töltődjenek fel maradandóan valamelyik magyarországi szálláshelyünkön a NOVASOL kínálatából!

Élvezze a magyar vendégszeretetet a mediterrán városban, kóstolja meg a marcipán remekeket a Szamos Marcipán Múzeum melletti cukrászdában, andalogjon a romantikus mediterrán atmoszférájú szűk kis utcácskákban és fedezze fel a Visegrádi-hegység gyönyörű természeti kincseit egész évben!