search

Nyaralóházak Hajdú-Bihar régióban Magyarországon

Nyaralóházak Hajdú-Bihar

Hajdú-Bihar Magyarország egyik legnagyobb megyéje, az ország keleti részén helyezkedik el a Tiszántúlon, az Alföld északi részén. Debrecen a fővárosa, a Hortobágyi Nemzeti Park az egyik legékesebb szépsége, gyógyfürdője pedig Hajdúszoboszlón található. Foglaljon nyaralóházat Magyarországon a NOVASOl kínálatából és járja be Hajdú-Bihar megye látnivalóit és fedezze fel az Alföldet.

Nyaralóházak, látnivalók Hajdú-Bihar megyében

Hosszúpályi település mindenképp említésre méltó az Alföld ezen részén való kikapcsolódás alkalmával, hiszen Hosszúpályit a béke szigeteként is nevezik nem véletlenül. Egy bűbájos, csendes kis falu, ahol szinte megállt az idő. Akik fogékonyak a történelemre és szeretik a kultúrát és népművészetet a tájházat feltétlenül tekintsék meg, hisz a 17.század korabeli magyar földművesi élet mindennapjaiba utazhatnak vissza.

Hajdú-Bihar nyaralóházból indulva a Vekeri-tó körül kerékpározni, túrázni szintén nagy élmény lehet. Igazi paradicsom egy romantikus csónakázás, vagy egy relaxáló pecázás, esetleg túrázás, kirándulás alkalmával. Nem messze innen igazi vadregényes, lebilincselő tájak tárulnak elénk a Bánki arborétumba menet, ahol szebbnél-szebb virágok és fák gyűjteménye ejt minket rabul. Érkezzen családjával szeretteivel, pihenjen aktívan, utazzon a 17 km-hosszú Zsuzsi-vonat kisvasúttal, túrázzon a környéken, a mindössze 151 méter magas Hármashegyről tekintsen ki az Alföldre, vagy csak piknikezzen a természet lágy ölén! Hagyja hátra a szürke hétköznapokat, a NOVASOL magyarországi nyaralóházai remek lehetőséget nyújtanak kikapcsolódni az otthon kényelmével.

Martinkához közel egy 6 méter magas makett jeleníti meg a Párizsi Eiffel-torony szenzációs mását, amit akár gyermekkel, akár családdal, vagy barátokkal érkezünk érdekes egy különleges látnivaló azért is, mivel egy helybéli lakos készítette el saját kezűleg aprólékos munkával tetőlécekből.

Főbb települések, nyaralóházak Hajdú-Bihar megyében

Debrecen Hajdú-Bihar megyeszékhelye, Magyarország második legnagyobb városa 205 ezer lakossal.  Az Alföld legsokszínűbb városa, hisz itt egy percig sem lehet unatkozni, számos kulturális rendezvény és program ad lehetőséget a kikapcsolódásra egész évben. Akik viszont továbbra is a természet szépségeit keresik a buja erdők parkok biztosan kielégítik. A Nagyerdő hatalmas, közel 1100 hektárnyi területén több, mint 800 növényfajt mutat be, ami miatt nem csoda, hogy Debrecen tüdejeként is emlegetik. A legalább egy napos nagyerdei túrázás után pihenjen meg az otthon kényelmével akár Debrecenben, vagy valamelyik Hajdú-Bihar nyaralóházban az Alföldön. Kicsik és nagyok is szívesen térnek be Magyarország első vidéki állatkertjébe a Debreceni Állat-és Növénykertbe, ahol az 5 földrész legalább 1500 állatfaja tekinthető meg saját élőhelyüknek megfelelő környezetben.

Az állatkertből érdemes a Ludas Matyi vidámparkban felülni például az 1800-as évek végén készült klasszikus ringlisre a lovasforgóra. Ez nemcsak a gyerekeknek csalhat mosolyt az arcukra, hanem a felnőtteknek is. Debrecen jelképe a kéttornyos Református Nagytemplom. A 19. században klasszicista stílusban épült hatalmas 1500 négyzetméternyi területével nem véletlenül lett az ország legnagyobb református temploma, aminek a helyén már a középkorban is egy templom állt.

Egy magyarországi nyaralóhely remek lehetőséget nyújthat hátra hagyni a hétköznapi gondokat. Ajánlatainkból kedvére választhatja ki számára a legmegfelelőbbet. Foglaljon még ma, hogy megtekinthesse az évente megrendezésre kerülő Debreceni Virágkarnevált, ami még a határon túlról is vonzza az érdeklődőket. Élje át a karneváli hangulatot, tekintse meg a táncos-zenés felvonulást, a virágba borult guruló színpadokat!

További programok Hajdú-Bihar nyaralóházaiból indulva

Debrecen után talán Hajdúszoboszlóval érdemes folytatni a vakációt, főleg ha fürdőzni is szeretnek, ugyanis több mint 80 éve a fürdőzők paradicsoma Magyarország egyik legkedveltebb fürdőparadicsoma. Nemcsak a jódos, brómos gyógyvize miatt közkedvelt, ami a legkülönbözőbb izületi, nőgyógyászati és balesetek utáni rehabilitációkra az egyik legjavasoltabb, hanem az élményfürdő miatt is. Próbálja ki a 13 különböző élménymedencét és térjen haza a legszimpatikusabb Hajdú-Bihar nyaralóházba, amelyik közül némelyikbe négylábú házi kedvencét is magával viheti. A NOVASOL magyarországi nyaralóház kínálatából közel 600 házból számos apartman kutyabarát is.

Hajdúszoboszló egy olyan területen fekszik, ahol már honfoglaló őseink is megfordultak. Erről a legelső írásos emlék 107-ből származik. A település korábban a Debreczeni család birtokához tartozott, majd a tatárok és a törökök ostroma alá került. Ezután hajdúkat telepítettek a területre, akik később a Rákóczi-szabadságban hősiesen helytálltak. A 19 századtól kezdődött meg a város újjáépítése, aminek következtében több munkahely teremtő gyár biztosított megélhetést a helyieknek, illetve a környéken élőknek. Ezek közül néhány volt az ecetgyár, téglagyár és a gőzmalom.

Manapság Hajdúszoboszlóra egyértelműen a gyógy- és élményfürdő vonzza leginkább erre a fiatalokat, időseket és kisgyermekkel érkezőket. De a Alföld csodaszép látnivalói sok más egyebet is tartogatnak az erre látogatóknak. Ilyen például a végtelen pusztaságú Hortobágy a Hortobágyi Nemzeti Park szépsége, vagy a határtalan békét sugárzó Tisza folyón való megnyugtató horgászás, esetleg az időszakos és Európában egyedülálló Tiszavirágzás mind-mind magyarországi nyaralóházba csalogatja pihenni a családdal, vagy nagyobb társasággal érkezőket. Ez is bizonyítja, hogy nemcsak külföldön érdemes privát nyaralóházat foglalni, szabadságukat belföldön is emlékezetessé lehet tenni. Honlapunkról könnyen és egyszerűen kiválaszthatja a legszimpatikusabb úticélt és a hozzá tartozó üdülőházat legyen az egy romantikus villa, egy helyes nagyvárosi, élettel teli lakás, vagy egy nagyobb társaság befogadására egyaránt tökéletes erdei önálló ház. Amennyiben segítségre lenne szüksége a NOVASOL munkatársai Európa-szerte akár személyesen is rendelkezésére állnak nem kizárólag a foglalás alatt, hanem a szabadság letöltése végéig.