search

Szállások Debrecen és környékén az Alföldön

szállások Debrecen

Debrecen Magyarország második legnagyobb városa 205 ezer lakossal. Hajdú-Bihar megye székhelye, így a Tiszántúl legjelentősebb központi városa és az ország keleti részén helyezkedik el az Alföldön.

A város rendkívül sokszínű, ezért unatkozni teljességgel lehetetlen. Egész évben színes kulturális programok, rendezvények gondoskodnak a szórakoztatásról kicsiknek és nagyoknak.  Pihenjen szeretteivel, családjával egyik NOVASOL szállások Debrecen kínálatunkból, vagy környékén és töltődjenek fel igazán!

Látnivalók, szállások Debrecen vonzáskörzetében

Rengeteg történelmi, sport művészeti nevezetességek tömkelege közül mindenki kiválaszthatja számára a legmegfelelőbbet. A természet és a kirándulás szerelmesei is kedvüket lelik a város és környező tájak szépségében, hiszen több pompás parkkal és buja erdővel is találkozhatunk a közelben. A híres debreceni Nagyerdő hatalmas, közel 1100 hektárnyi területen több, mint 800 növényfajt mutat be. Ezért is emlegetik Debrecen tüdejeként is. A Nagyerdő körbe túrázása után pihenjen meg valamelyik szállások Debrecen kínálatunkban, vagy a NOVASOL további ajánlatából a környék apartmanházaiban az Alföldön.

Programok, szállások Debrecen környékén

Miután lelkünket átjárta a csend és a béke a Nagyerdői botanikus kertben egy családi, vagy éppen romantikus időtöltést követően után folytathatjuk a programot Magyarország első vidéki állatkertjével a Debreceni Állat- és Növénykertben. Nem feltétlenül szükséges gyereknek lenni a felhőtlen szórakozáshoz, ideális program felnőtteknek is egy felejthetetlen napot eltölteni ebben a bájos állatkertben. 5 földrész több, mint 1500 állatfaja tekinthető meg saját élőhelyüknek megfelelő környezetben. Egzotikus állatokkal, ragadozókkal, illetve az állatsimogatóban hazánkban is honos állatokkal lehet találkozni, közelebbről megismerkedni. Magyarországi nyaralás alatt hol is tartózkodhatnának a lehető legkényelmesebb helyen, mint egy tágas, kényelmes, önálló nyaralóházban? Tekintse meg kínálatunkat és válogasson kedvére, ne feledje szeretteit, barátait is magával vinni!

Ha már a debreceni állatkertben járunk ne hagyjuk ki a Ludas Matyi vidámparkot sem! A gyerekek imádni fogják, a bevállalósabb felnőttek is általában mosolyogva távoznak. A számos általános vidámparkban megszokott játékok közül az egyik legkülönlegesebb talán az 1800-as évek végén készült klasszikus ringlis, lovasforgó. Viszont szerencsére elvarázsolt kastéllyal is találkozhatunk a vidámparkban.

Érdekességek, szállások Debrecen közelében

A Debreceni Emlékkert a Nagytemplom és a Kollégium között elhelyezkedő téren található. Itt a haza elhunyt tudósai és érdemeket szerzett nagyjai előtt tisztelegve emelt emlékszobrokat tekinthetünk meg. Induljunk útnak felfedezni ezt a gyönyörű várost egyik szállások Debrecen kínálatunk közül és tekintsük meg a Református Nagytemplomot, Debrecen jelképét. A kéttornyos templom a 19. század elején klasszicista stílusban épült, ami ma nemcsak Debrecen, de a hazai reformátusok szimbolikus jelképévé, építményévé vált. Monumentális 1500 négyzetméternyi területével az ország legnagyobb református temploma, aminek a helyén már a középkorban is egy templom állt.

A környék múzeumai közül a neobarokk stílusú több, mint száz éves Déri Múzeumot említeném meg. Itt  helytörténeti, kulturális, képzőművészeti, valamint régészeti ereklyéket csodálhatunk meg, melyek a Magyar nemzet felbecsülhetetlen értékét hordozzák. A Déri Múzeumban továbbá Munkácsy Mihály festőművész néhány alkotásaiban gyönyörködhetünk.

Évente nyáron kerül megrendezésre a város vezetősége által a Debreceni Virágkarnevál, ami nemcsak a helyi, de az ország minden pontjából, sőt még a határon túlról is vonzza az érdeklődőket. Ilyenkor karneváli hangulat járja át a várost zenével, tánccal és hatalmas több ezer virágba borított guruló színpaddal, ami különböző témákat elevenít meg. Foglaljon le egy NOVASOL nyaralóházat Hajdú-Bihar megyében, élvezze a pihenést és akár vigye magával négylábú házi kedvencét is.