search

Szállások Hajdúszoboszló területén a fürdővárosban

szállások Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló remek lehetőséget kínál pihenés céljából az egész családnak. Egy pihentető nyaralás Magyarországon igazi felüdülés, főleg ha a NOVASOL nyaralóház kínálatából választja ki az Önnek és családjának a legszimpatikusabb apartmant, nyaralóházat.

Nyaralás, szállások Hajdúszoboszló vonzáskörzetében

Hajdúszoboszló Magyarország keleti részén a Tisza folyón túl helyezkedik el, Budapesttől körülbelül 200 km távolságra az Alföld északi részén. A környékről számos csodálatos és változatos táj, illetve kedvelt település érhető el. Ilyenek például Debrecen, Nyíregyháza a Hortobágyi Nemzeti Park, de a Bükk-középhegység sincs elérhetetlen távolságra. Kínálatunkból valamelyik a szállások Hajdúszoboszló közül remek kikapcsolódási helyszínül szolgálhat akár egész évben! Válasszon nyaralóházaink közül!

Programok, igényes szállások Hajdúszoboszló városában

Hajdúszoboszló méltán érdemelte ki többek között a „strandolók paradicsoma”, „reumások Mekkája”, valamint a „természet patikája” megtisztelő jelzőket, hiszen Magyarország egyik leglátogatottabb és legkedveltebb fürdővárosa már közel nyolcvan éve. A mélyről feltörő jódos, brómos gyógyvíz rengeteg betegségre hoz enyhülést. Különböző ízületi gyulladás, gerinc fájdalmak, ideggyulladás, sérülések utáni utókezelés, valamint meddőség és bőrbetegségek kezelésére mind-mind javasolt a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő gyógyvize. Válassza valamelyik Hajdú-Bihar nyaralóházat a NOVASOL kínálatából és látogasson el a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőbe! Külön jó hír, hogy a fürdőt nemcsak idősek és valamilyen betegségben szenvedők élvezhetik, hanem a 30 hektáros területen a 13 medencét kis- és nagy gyermekkel érkezők, valamint fiatalok is. Itt tényleg minden korosztály megtalálhatja a neki legjobb szórakozást, hiszen május elejétől egészen szeptember végéig úszó-, hullám-, élmény- és a legkisebbeket gyermekmedencék várják Magyarország egyik leglátogatottabb fürdőhelyén.

Látnivalók, érdekességek – szállások Hajdúszoboszló körül

Hajdúszoboszló nemcsak a fürdőjéről híres, hiszen rengeteg kincset, érdekességet figyelhetünk meg látogatásunk alkalmával. Egyikben a szállások Hajdúszoboszló közül, illetve onnan indulva megcsodálhatjuk Jeney Tibor közel félszáz különleges haranggyűjteményét. Az érdekes hangzásukat a harangok a rajtuk lévő réseknek köszönhetik. A harangjáték után a közeli parkban történelmi emlékszobrokban, valamit egy szépséges szökőkútban gyönyörködhetünk száz éves árnyas tölgyfák hűsítő lombjai alatt. Akit a népművészet is magával ragad, annak jó szívvel ajánljuk a Hajdúszoboszlói Fazekasház múzeumot, ami egy igazi népművészeti kincsesbánya népművészeti gyűjteményével. Az érdeklődök kipróbálhatják a korongozást, agyagozást is, megismerkedhetnek a fazekasság művészetével.

Várostörténet, szállások Hajdúszoboszló

Hajdú-Bihar nyaralóházban pihenve egy olyan területen felejthetjük el a gondterhelt hétköznapokat, ahol honfoglaló őseink is megfordultak. Az első írásos emlék, mely ezt bizonyíthatja I. Géza fejedelem szoboszlóvásári vámjáról szól és körülbelül 107-ből származik. Hajdúszoboszló valamikor még a Debreczeni család birtokához tartozott, majd később a törökök és a tatárok uralta területté vált. A 17. században hajdúkat telepítettek, akik 100 évvel később a Rákóczi-szabadságharcban hősiesen harcoltak. A 19. század végén elkezdték újjáépíteni a várost, minek következtében nagyobb üzemek, gyárak jöttek létre. A helyieknek és a környező településen élőknek is megélhetést, munkahelyet biztosítottak a gőzmalom, az ecetgyár és a téglaégető is.

Manapság egyértelműen a gyógyfürdő vonzza leginkább az erre látogatókat, illetve az élményfürdő a fiatalabbak az ország számos részéről. Foglaljon Ön is egyet a szállások Hajdúszoboszló ajánlatunkból, vagy a környéken és érkezzen családjával, barátaival, sőt kutyabarát szálláshelyeinknek köszönhetően a család legjobb barátját sem kell otthon hagyniuk.

Magyarország területén közel 600 nyaralóházat kínál az Európa-szerte ismert NOVASOL nyaralóház-közvetítő iroda. Utazza be Európát, nyaraljon az otthon kényelmével egy önálló, privát nyaralóházban anélkül, hogy bárki megzavarná régóta várt vakációzása közben!