search

Nyaralás és aktív pihenés a Mátra régiójában

Kiadó nyaralóházak a Mátra középhegységben - Szállás Magyarországon

Szeretné egy új szemszögből felfedezni Magyarországot? Egy kiadós aktív pihenés Mátra nyaralóházainak kiváló kínálata erre tökéletes választás. Hagyja távola nagyvárosi hagyományos nyaralóhelyeket, és foglaljon le egy a saját vidéki nyaralót a Mátrai Természetvédelmi Terület gyönyörű régiójában. Annyi dolog van erre, hogy felfedezze, miközben ebben a varázslatos magyarországi régióban marad, hogy biztosan nem fog unatkozni. És még a házi kedvencének is felejthetetlen élmény marad.

Önellátó szálláshelyek Magyarországon a Mátra nyaraló régiójában

A Mátrában megpihenve garantáltan elbűvölik Önt a térség szokatlan sziklaszerkezetei. A területet évezredeken keresztül alakították ki a folyók. A Kékestető üdülőhelye a legmagasabb az országban. A régió a nyári időszakban a leglátogatottabb, amkor a nap a legszebben világítja meg a völgyeket, és a sötétebb barlangok is láthatóbbak.

Nyugodt üdülés - nyaralás Magyarországon

Töltsön el egy élménydús nyaralást Magyarország egyik legvonzóbb helyszínén, és élvezze az igazán nyugodt ott tartózkodást. Ezen a területen található Parádsasvár gyógyfürdő. Itt a víz lúgos, szén-dioxidban gazdag. Egy másik érdekes gyógyfürdő a Bükkszékfürdő, bükkfákkal tarkította hegyek között, a forró víz 517 m mélységből áramlik, és a magyar gyógyfürdők egyik legmagasabb ásványi koncentrációjával büszkélkedik.

mátra természetes nyaralóövezete

Egyedülálló nyaralási élmények Magyarországon

Egy másik helyszín, amelyet biztosan érdemes meglátogatni Magyarországon a nyaralása alatt, a baradlai barlang Aggtelek közelében. Ez Szlovákia egyik legjelentősebb barlangja. Akár egy koncertet is megtekinthet a barlangi koncertteremben. Ha egy változatos európai nyaraló élményre vágyik családjával, mindenképpen érdemes számításba venni a Mátra nyaraló régióját.

Lillafüred maga egy titokzatos erdei rejtett gyönyör. Egy kisebb tó bújik meg a völgyben, mely 12 km-re fekszik nyugatra az egyik nagyvárostól Miskolctól a Garadna völgyben.A 3 csillagos káprázatos Hotel Palota a tavacska partján helyezkedik el. Foglaljon itt szállást Magyarországon nyaralására, hogy élvezhesse a gyönyörű neoklasszikus palotát többek között. Ha az aktív és túrás pihenést kedveli, akkor igazán élvezni fogja a vándorást a tó körül a buja növényzetben. Ugyanitt található a Szent Anna barlang is, ahol érdekes fosszíliákat láthat és megcsodálhatja a legnagyobb vízeséseket.

Lillafüred nyaralás

Veheti a túraipőjét - aktív nyaralás Magyarországon

A Mátra és Bükk középhegységben számos szabadidős tevékenység várják a vendégeket. Élvezze a hihetetlen kilátást és természetet a kerkpáros vagy gyalogos túrákon. Több helyen kiváló túraútvonalak vannak, így ezek kiválóan alkalmasak teljes túrázási élményekre. Csomagoljon reggel egy ebédet az saját apartmanjában vagy nyaralóházában, melyet majd a hegyúcsúcson fogyaszt el a látvány közepette. Emellett a hegyekben rengeteg regionális étterem is várja Önt a kalandja során, ahol az ízletes és szívmelengető magyar konyha autentikus ízét, valamint a hegyvidéki friss és ízletes kulináris élvezeteit tapasztalhatja.

Nyaralóházak a Mátrában