search

Nyaralás a Mecsek nyaralóházaiban

Aktív pihenés a Mecsek régiójában

A Mecsek gyönyörű természetes térsége a Dráva és hatalmas ártéri részével, számos forrással, patakokkal és karsztos barlangokkal jellemezhető. Így tökéletes kikapcsolódást nyújthat a természetben az egész családnak egy Mecsek nyaralás ideje alatt. Foglaljon itt szállást Magyarországon, egy élménydús és aktív nyaraláshoz. A Mecsek középhegység északnyugati lábánál, az Abaliget-barlang bejáratánál egy hüvös patak üdvözli. Az évezredek alatt a patak egy alagútban ereszkedett a barlangjárathoz a sziklában. A barlangban rendkívüli dimenziókban tapasztalhatja meg a természeti kincseket.

Családi vakáció a Mecsek középhegység lágy ölén

Az említett barlangban két veszélyeztetett denevérfaj és 41 másik állatfaj is megtalálható. A barlang bejáratánál és a szomszédos erdőben mégtöbbet tapasztalhatnak az érdeklődők ezekről az állatokról. A Mecsek régiója ideális kikapcsolódást nyújt a természet szerelmeseinek. A barlangban számos leletet találtak a korábbi időszakokból, így feltételezve, hogy őseink is élveztek ezt a természet adta élményt.

Pécs Mecsek nyaralás

A barlang közelében, Abaligeten a karsztforrás a vizek közvetítésében, így több mesterséges tavat megkreálva. A fürdőzők megtalálnak számos üdülőhelyet, ahol úszhatnak, szörfölhetnek, vitorlázhatnak.

A pihenésre vágyó magyar nyaralók kiemelt helyszíne ez az országban a Mecseki üdülő. A román székesegyház, középkori terek, mecsetek a török ​​hódoltság, a sváb barokk és városi házak és paloták gyönyörködtetik a látogatókat egy Pécsi nyaralás vagy kirándulás alkalmával. A festett római temetkezési kamarák az UNESCO Világörökség részei. A pécsi székesegyház az egyik legrégebbi templom az országban, és díszített gyönyörű belső mozaikok találhatóak rajta.

Zenei élmények a természetben : Fishing on Orfű fesztivál

Érdemes ellátogatni Orfűre, annak a pihenni vágyónak, aki a nyaralását a Mecsekbe tervezi. Ha megtehetik, mindenképpen tapasztalják meg egy gyalogos túrán a Sárkány szakadékot, ahol egy bájos, hatalmas hegyi szökőkút is káprázik. A legenda szerint a vízesés mögött egy sárkány került csapdába annak idején. Hogy megszabaduljon, a sárkány a sziklára támaszkodik, amikor ez megtörténik, sok vizet bocsájt ki a barlangból.

A különleges és rendkívül népszerű magyar zenei fesztivál Orfű régiójában, az Orfű-patak menén helyezkedik el az Aquapark mellett. Híres külföldi zenekarok, előadók zenélnek minden évben, természetesen a legnépszerűbb magyar zenekarok mellett. A fesztivál különlegessége, hogy a természet nyújtotta szépségeket maximálisan nyújtja a területen. Különleges magyar gasztronómiai specialitásokat is megízlelhet a kiváló zenei élmény mellett.

Pécs nyaralóház

Városi kikapcsolódás és kirándulás Pécs városában

Válasszon egy családi apartmant magyarországi nyaralása alatt vagy egy teljesen felszerelt és igényes kis lakást, ha párjával utazna. Módjában áll a házi kedvencét is magával vinnie, akit nem szükséges otthon hagynia mecseki nyaralása és kikapcsolódása miatt. Némely nyaralóházunk lehetőséget ad a kisállat elhelyezésére is. Ha viszont családjával utazna, Pécs városában számos érdekes tevékenység , aktiv pihenési lehetőség nyújthat Önöknek szórakozást és felüdülést a család összes tagja számára.