search

Pécsi nyaralás és kikapcsolódás, üdülés Magyarországon

Kellemes nyaralóházak Pécs térségében

Pécs mint ismert, Baranya megye székhelye a maga csaknem 150. 000 lakosával, ezzel Magyarország ötödik legnagyobb teleülése. Az ókori rómaiak Sopiane néven alapították. Ez a terület egy magyar nyaralásra teljesen ideális lehet, hiszen körbeveszi a régiót a Mecsek természeti csodái és látványosságai. Foglaljon le itt egy egyszerűen de igényesen berendezett családi apartmant Pécsen, vagy a természet lágy ölén elhelyezkedő, kutyabarát villát vagy nyaralóházat. Számos szezonális programon vehet részt családjával, melyek később felejthetetlen élmények maradnak. Amennyiben megtetszik Önnek egy pécsi nyaralóház, online felületünkön azt azonnal elfogllhatja. Ha bármi kérdése adódna, vagy elbizonytalanodna a foglalási folyamat alatt, vegye fel helyi irodánkkal a kapcsolatot ! A nyaralása alatt is kapcsolatot tartunk Önnel, hogy kényelemsen és nyugodtan élvezhesse magyarországi pihenését.

Mecsek, természet, Pécs, nyaralás, élmények

Ha nyaralását ezúttal Pécsett tervezi, akkor van pár tippünk, ajánlatunk az Ön számára, ahova mindenképp érdemes ellátogatnia. Ezek közé tartozik a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium, mely egy családi nyaralás alkalmával minden tag számára élménydús lehet. A különleges állatkert már 1960 óta várja a látogatókat és érdeklődőket, ahol több mint 1000 állat él, körülbelül 200 fajra elosztva. A Széchényi teret se hagyják ki a városi kirándulások alkalmával, mert ez a tér Magyarországon egyedülálló szépséggek és kialakítással, szobrászattal rendelkezik. Nem beszélve arról, hogy számos különféle vendéglátó helyiség is megtalálható a területen, ahol meg ihatnak egy finom kávét, vagy ebédlehetnek családjával, esetleg egy romantikus vacsorát kérhetnek ki párjával a legfelkapottabb éttermekben. A Cella Septichora látogatóközpontban érdekes régészeti leleteket ismerhetnek meg. Számos sírkamra tekinthető meg a rengeteg régészeti kincsek mellett.

Pécs nyaralás

Programok, látnivalók, események és rendezvények

Pécs nagyon gazdag, egész éven át látogatható idegenforgalmi programokban. Természetesen mint mindenhol, a nyár és a főszezon kiemelt időszak, amikor a legtöbb program és rendezvény kerülmegrendezésre. Összegyűjtöttünk ismét pár látnivalót és érdekességet, amit mindenképpen ajálunk Pécsi nyaralása alatt:

- Pécsi Nemzeti Színház

- Pécsi Barbakán

- Magyarok Kenyere Ünnep

- Szamárfül fesztivál

- Zsolnay fényfesztivál

Pécs környéke

Érdemes az 50km-re lévő Mohácsra is ellátogatni, főleg a tél végén. A Busójárást általában február és március között tartják minden évben. A tavaszi napfordulót követő első holdtöltekor a mohácsi sokácok ijesztő, hatalmas, fűzfából készített maszkot öltenek és földig érő állatbundából szőrmét viselnek. Kezükben saját készítésű, hangos kereplőkkel, buzogányokkal és kolompokkal a mohácsi utcákon végig vonulva csónakba pattannak és átkelnek a Dunán. Ezzel jelképezik a törökök, manapság pedig a tél kiűzését, és köszöntik a tavaszt.

Ez a több napos, hagyományörző farsangi népszokás minden évben rengeteg turistát vonz Mohácsra, amit a rendezvény utolsó napján a telet jelképező koporsó égetéssel zárnak.