search

A Szóládi Robiniapark nyaralófalu

Szólád göngyszeme a Robiniapark

A Robiniapark egy családias, 3 hektáros területen  elhelyezkedő Üdülőpark Szólád falu szélén., amely elsősorban olyan emberek részére épűlt, akik keresik a nyugalmat,a pihenést, valamint természet és borszeretők. Az egész évben nyitvatartó park 13 épülettel ( 4-6-8-10 fő részére ) várja Önt és családját. A Robinia nyaraló park holland kezdeményezésre épült, a faluközponttól kb. 300 m távolságra található, amely dombos fekvése, a szántóföldek, a szőlőültetvények és erdők közepén olyan benyomást kelt az emberben, mintha a lakott világtól távol lenne. Foglaljon le itt magyar szállást, ha szeretne egy rendkívüli nyaralást családjával a valós természet közepette. A teljes telek, amelyen ez a lakópark létrejött, korábban erdő volt, akácfákkal,diófákkal, amelyekből sok-sok megmaradt, hogy a park természetes jellegét megtartsák.

A házak építésénél a komfort és a környezetvédelem állt a középpontban. Gyönyörű kialakítású és dizájnú és modern, országszinten egyedülálló Szóládi nyaraló objektumok. A falak, az ablakok, a padlók, és a födémek szigetelései különösen magas minőségüek, úgy hogy az év  legmelegebb periodusában is a helyiségekben egy igen kellemes  belső klima uralkodik. A hidegebb évszakokban a házakban lévő padlófűtés egy különleges luxus. Minden házhoz külön kert tartozik, így biztosítva az önök privát szféráját. Ha a hektikus mindennapokból egy nyugalmas helyre vágynak a természetben, akkor ezek a házak biztosan meg fogják nyerni az önök tetszését.

robiniapark nyaralóházak

Pihentető nyaralás a természetben

Minden ház egyénileg, ízlésesen van berendezve,de ugyanakkor rendelkezik egy sor standardelemmel is: masszív fenyőfaajtókkal, izléses lépcsőkkel, amelyeket egy helyi szakiparos készített, olasz padlóburkolólapokkal, egy magyar gyártású, luxuskivitelű konyha és fabútorral. Szólád község Somogy megyében található, 133 km-re Budapesttől. Az M7 autópályán, sáját nevű kijáróján keresztül érhető el. Nyugati irányban, kb. 100 km távolságban található Szlovénia és Horváthország.

Szóládtól 5 km távol északra van a Balaton, amely mintegy 70 km hosszúságban ajánl kitűnő lehetőségeket úszásra, szörfözésre, vitorlázásra és más vizisportok űzésére. A tó környékén is számtalan létesítmény van a szabadidő eltöltésére. A régióban sok a  gyógyforrás, gyógyfürdő, ezek közül a legismertebb a Balaton nyugati részén található Hévíz, valamint az Igali Gyógyfürdő. Balatonfüreden az ember viziparadicsomot talál:  Annagora Aquapark és Wellnesspark Gyalog és kerékpártúrákra is indulhat, távol a tömegturizmustól.

szóládi nyaralófalu

A völgybe nyúló nyugati területén állnak a szuterénes házak, amelyek a Balaton irányába gyönyörű kilátást nyújtanak. A házak alsó színtje nagy részben a földben helyezkedik el. Itt kaptak helyet a hálószobák, amelyek nyáron kellemesen hűvösek és télen csekély energiával fűthetőek. A szuterénből, egy teraszajtón keresztűl léphet az ember az alsó kertbe,amely három méterrel alacsonyabban fekszik a bejárat felöli előkertnél.

Egyedülálló látványosságok.

A híres szóládi pincesor: magas, helyenként akár 6-8 méteres löszfalba vájt pincéket még a 20. század elején vagy annál is korábban alakították ki. A pincéket eleinte csak rejtekhelynek építették, a bornak csak egy részét tárolták itt, amit a fináncok elől el akartak titkolni. Bent télen-nyáron egyaránt kb. 15 fokos hőmérséklet uralkodik, ami ideális a bor és a termények tárolására. A pincék közül jóval több, mint 100-at ma is használnak. A pincesor felújítására milliókat költött az önkormányzat, de megérte, mert 1999-ben megkapták az Európa-díjat és az értékmegőrzésért a Henry Ford-díjat is. A pincesor több rendezvénynek is otthont ad, köztük az augusztusi bográcsos főzőversenynek, de tartották itt már a megyei borfesztivált is, és a „Különleges Asztali Örömök Somogyban” nevű egész éves rendezvénysorozat egyik része is itt talált magának helyet.

szóládi pincesor