search

Cserkeszőlői nyaralás Magyarországon

Pihentető fürdős kikapcsolódás a családdal Cserkeszőlőn

Cserkeszőlő és környéke ideális hely a nyugodt, természetes környezetben pihenni vágyóknak. A horgászatot és vadászatot, de a kerékpáros és víziturizmust kedvelők is számtalan programot találhatnak. Foglaljon itt szállást Magyarországon, hogy megtapasztalja az igazi fürdő élményt. A Tiszakürti Arborétum 10 km, a Tisza és Körös folyók, illetve azok holtágai 8-10 km, a horgásztavak 5-10 km távolságra vannak. Nagy népszerűségnek örvend a tiszai sétahajózás. A tiszakürti kikötőből 11 -15 óráig óránként indul a sétahajó, de lehetőség van egyéni megrendelés esetén más időpontokban is hajókázni.

A 2010-ben felújított és kibővített gyógy- és strandfürdő nem csak a gyógyulni vágyók számára kínál kiváló alternatívát, a kilenc medence, a csúszdák, a strandröplabda, strandfoci, minigolf, bowling és tenisz pályák mindenki számára kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

Cserkeszőlő a Tiszazug szívében található; a településre látogató vendégeket, nyaralókat Jász-Nagykun-Szolnok megye leggazdagabb természeti értékekkel rendelkező kistérsége várja, a fürdő mellett rengeteg élményt és látnivalót biztosít számukra Cserkeszőlő és környéke. Persze a legtöbben mégis a 2300 méter mélyről feltörő, mintegy 82 fokos gyógyvíz miatt látogatnak el Cserkeszőlőre.

Képtalálat a következőre: „cserkeszőlő”
A település nevében is szerepel a környék jellegzetes növénye, hatalmas szőlőültetvények láthatóak minden irányban. Az alföldi borok élvezete mellett több étterem is a vendégek rendelkezésére áll, a friss zöldségeket pedig a településen elterjedt fóliakertészetek biztosítják.

Épített értékeink közé tartozik, a település központjában található katolikus templom, melynek védőszentje Szent Benedek. A vele szemben álló református templom építéséhez holland adakozók járultak hozzá, ezért tiszteletből az előtte elterülő teret, az adakozók lakóhelyéről Wieringermeer térnek nevezték el.

Programok:

A cserkeszőlői tartózkodást, kellemes időtöltést segíti a Cserkeszőlői Turisták Információs Irodája, ami a fürdő főbejáratánál található. Bővebb tájékoztatás a programokról az irodában elérhető.

Megyejáró Néptánc Fesztivál a  fürdő színpadán,  színvonalas, Európa több országából érkező néptáncos és népzenész csoportok részvételével. 
Kidolgozott kerékpáros és gyalogos túraajánlatokkal is állunk az Önök  rendelkezésére. Az útvonalak védett természeti környezetben haladnak, úgymint pl. a Nagy Fertő. Csörke, vagy Cserke egy  legendája adja az alapot a minden évben megrendezésre kerülő Cserke Vitéz Napoknak.

Cserke Vitéz Napok
Az esemény mindig július közepén zajlik, négy napon keresztül. Ilyenkor Magyarország ismert borvidékeiről érkeznek hozzánk borászok, kóstolási, vásárlási lehetőséget nyújtva vendégeinknek. Vitézi próbatételek során megválasztjuk Cserke Úrhölgyét és Cserke Vitézt. Ők a négy nap során végigkísérik jelenlétükkel az eseményeket, és egy évig a cím tulajdonosai. Természetesen színvonalas előadások, hagyományőrző csoportok bemutatói is tarkítják a rendezvényt.

Vadászat a közelben:

A Cserkeszőlő és Vidéke Vadásztársaság vadászterülete Magyarország közepén, az Alföldet kettészelő Tisza folyó mentén található. A közel 7200 ha-on elsősorban apróvadra- fácánra, mezei nyúlra – lehet vadászni. Évente 2000 – 2500 fácánt és 250 – 300 mezei nyulat szoktak terítékre hozni vadászaink és vendégeink. 

1983 óta műemléki védelem alatt áll az egykori Bagi kastély mellett 1902-ben épült borospince (Tópart 7., hrsz: 0265). 1945 előtt a Szinyei Merse család szőlőbirtokának központja volt. A tulajdonos, Szinyei Merse Félix, Szinyei Merse Pál híres festőművész nagybátyja volt. Ebben a boros pincében készült a híres ürmös bor. A pince felújításra vár. Maga a festőművész is gyakran tartózkodott itt, s állítólag cserkeszőlői vonatkozású képeket is festett. A kastély berendezése és értékes festményei azonban a háború utáni zűrzavaros esztendőkben elvesztek.