search

Nyugat-Magyarország nyaralóházai és apartmanok a régióban

 

Nyugat-Magyarország sokoldalú, változatos. Az országnak ezt a részét, amelyet északon és keleten a Duna, délen Szlovénia és Horvátország, nyugaton Ausztria határolja, már kétezer éve Pannoniának nevezik. Még a római légiósok adták ezt a nevet, amikor táborukat a Duna mentén verték fel. Manapság már Dunántúl néven ismerik ezt a területet. Sok mai város a római korból származik, és igyekeznek antik örökségüket a lehetőségekhez képest a legjobban megőrizni. Már akkoriban is remek úthálózat kötötte össze ezeket a helységeket.

 

Ennek a vidéknek a jellege legalább olyan sokoldalú, mint kulturális hagyatéka. Az hegyvidéket felváltják a dombos síkságok, tavak várják a fürdőzőket, virágzó parkok pedig a sétálni vágyókat. Szőlőskertek, különböző épületek szerepelnek az UNESCO listáján, mint a világörökség része, mint például a Fertő tó északnyugaton. A vize igen magas sótartalmú, és körülbelül 300 különböző fészkelő, illetve vándormadár költőhelye.

 

Világszerte nagy népszerűségnek örvend a herendi porcelán. Már a brit királynő, Viktória tetszését is megnyerte a híres pillangódíszítésű készlet, ami azóta az ő nevét viseli.

 

Északon található Tata városa, ahol több mint száz forrás található valamint két tó. Ezek közül egyik az Öreg-tó, melynek környéke természetvédelmi terület, és számtalan vándormadárnak nyújt otthont. A Cseke-tó a város szélén található, ahol Magyarország első angol kertjét csodálhatják meg.

 

A Balaton, és a Fertő-tó mellett a Velencei-tó is ezen a területen fekszik, melynek északi partján a Velencei-hegység magasodik, ami egy kedvelt kirándulópont.