search

Szállások Vas megye gyönyörű természeti vidékén

Ha igazán felfrissítő, természeti csodákkal tűzdelt nyaralásra vágyik, akkor a NOVASOL által kínált szállások Vas megye vidékén bizonyára elnyeri tetszését. Vas megye az ország nyugati részén található, számos lélegzetelállítóan gyönyörű erdő ölelésében. Össze is állítottunk Önnek néhány ötletet Vas megye felfedezésére.

szállások Vas megye

Kirándulás, szállások Vas megye gyönyörű tájain

Először is az Őrség semmihez sem hasonlítható vidékének említésével kezdem az ajánlást. Nem véletlenül vonz akár gyalog, vagy kerékpárral egy kis kóborlásra ez a táj megannyi érdeklődőt az év bármelyik időszakában. A tipikus őrségi falvak egymást váltják néhány házas településeikkel a patakvölgyben. A Pityerszeri skanzen az Őrség egyik legfőbb látnivalója Szalafőn, ami az Őrség talán legtöbb népi értékét őrzi.  Ezeket az értékeket az Őrségi Nemzeti Park óvja, valamint őrzi a tájegység nevezetességeit. Fedezze fel a környék látnivalóit, pihenjen meg valamelyik NOVASOL által kínált magyarországi nyaralóház kényelmes otthonában barátaival, szeretteivel, családjával! A NOVASOL közel 600 belföldi nyaralóval rendelkezik országszerte, ami a kényelmes csendes faháztól, a romantikus, medencés nyaralóházon át egészen a luxusvillákig terjed. Újdonság pedig a lakóhajó kínálatunk is igény szerinti vitorlás használattal. Sőt, jó hírünk van azoknak a belföldi pihenni vágyóknak is, akik négylábú házi kedvencüket sem hagyják szívesen ki a családi nyaralásból, kiruccanásból. A NOVASOL nyaralóház-közvetítő iroda ugyanis egyre több kutyabarát apartmant és önálló nyaralóházat kínál nemcsak országszerte, de Európa 26 országában egyaránt. Vannak olyan különösen kutyabarát objektumaink is, melyekbe a háztulajdonosaink szeretettel várják az akár több és nagytestű kutyákkal érkező pihenni vágyókat is. A honlapon keresztül könnyedén rá lehet szűrni igény szerint a desztinációkra, illetve az üdülőházak fajtájára is.

Szállások Vas megye vonzáskörzetében megfelelő pihenési helyszínt biztosítanak mindenki számára.

Látnivalók, kényelmes szállások Vas megye régiójában

Vas megye és az ország egyik legszebb történelmi városa a folyamatosan fejlődő Kőszeg. Az Alpok lábánál, Ausztria közvetlen határában bukkanhatunk rá erre a gyönyörű, középkori hangulatot keltő városra. A Jurisics téren álló Városháza az ország egyik legrégebbi városházája, mely ma is üzemel. Kőszegen a Kőszegi Vár Jurisics Miklós várkapitányról kapta a nevét. Kőszeg igazán kedvelt kirándulóhely, csodálatos természeti kincsek váltakoznak a vidéken. Fedezze fel a Kőszegi-hegység túraútvonalait, másszon fel a Dunántúl legmagasabb pontjára az Írottkőre, igyunk a Hétforrás üdítő vizéből és hagyjuk, hogy levegyen minket a lábunkról az Óház-kilátó eszméletlen panorámája. Ha mindezeket megtekintettük, akkor hol is lehetne tökéletesebb helyszín erőnk visszanyeréséhez, mint valamelyik magyarországi apartman vendégszeretetében? Válassza ki az Önnek és családjának legszimpatikusabbat és foglalja le még ma!

Kőszeget elhagyva körülbelül 6 km-re találhatjuk a Cákon idilli környezetben a Cáki pincesort. A műemlékként védett pincesor régi korok emlékeit és hangulatát idézi.

Sárvár a következő híres Vas megyei település, amit feltétlenül látnunk kell, nemcsak a wellness szolgáltatásai miatt. A Nádasdy-vár felel a kulturális programlehetőségekért a benne megtekinthető megannyi állandó és időszakos kiállításokkal. A várkastély igazi kulturális örökség kaputornyával, boltíves hídjával. A kilenc hektárnyi vízfelületű Csónakázó-tó valódi romantikus környezetet biztosít az öt híd, öt sziget harmóniájában. A nap tökéletes levezetéseként Sárvár arborétuma a vár közelében tökéletes lehet.

Otthon kényelmét sugárzó NOVASOL szállások Vas megye régiója körül bizonyára elnyerik Ön és szerettei tetszését. Ha pedig máshol támad kedvük megszállni tekintse meg több ajánlatunkat. Európa-szerte 50 000 nyaralóházat kínál a NOVASOL 26 országban. Pár kattintással a szűrők és a kereső segítségével könnyedén kiválaszthatja a család és szerettei kedvenc pihenőhelyét. Legyen egy romantikus hegyvidéki szállás, vagy egy medencés tengerparti nyaralóház a NOVASOL lehetőségei közül egyszerűen megtalálhatja kedvencét.

Programok egész évben, szállások Vas megye régiójában

Ják szintén egy olyan település, amit vétek lenne kihagyni Vas megyei kirándulásunk alkalmával. A híres Jáki templom messziről köszönti a látogatót, hisz 10 km-ről uralja a vidéket. Meseszerű zömök sziluettje nem is illene be jobban a környező idilli tájba. Tekintsük meg Vas megye szimbólumát egy magyarországi nyaralás alkalmával, melyet családjával, barátaival, szeretteivel karöltve tölthet el. Ha pedig négylábú házi kedvencét sem hagyná otthon, akkor jó hírünk van: a NOVASOL magyarországi nyaralóházai között egyre több a kutyabarát szálláshely.

Vas megye egyértelműen az arborétumok megyéje, hisz rengeteg település büszkélkedhet szebbnél-szebb botanikuskerttel. Ezek közül is talán a leginkább említésre méltó a Jeli Arborétum. Európa egyik legszebb és legnagyobb botanikuskertje. Több, mint 100 hektárnyi területén váltakozik Amerika, Japán, Kína és a Balkán jellemző erdeinek jellemző növényzete. Legfőbb látványossága mégis a rododendronok, melyből az országon itt látható a legtöbb. Virágzása április, májusra tehető, ezért leginkább ekkor érdemes időzíteni a látogatást, de bármelyik évszakban is andalogna végig az arborétum hosszú, romantikus, árnyas ösvényén bizonyára nem fogja megbánni, csodálatos élményben lesz része.

Pihenjen valamelyik szállások Vas megye kínálatunk közül családjával, barátaival, kutyájával egyaránt!

Látogatásuk alkalmával túrázzanak el az ország legnyugatibb pontjára Felsőszölnökre, ahol a Hármashatárkő jelzi Ausztria, Magyarország és Szlovénia határait. Különleges élmény, egyszer legalább érdemes ellátogatni.

Az aktív pihenés szerelmeseinek pedig a Rába menti vízitúrázás nyújthatja a legjobb kikapcsolódást. A család minden tagja élvezni fogja, hisz túravezetővel a kezdőknek sem kell lemondani erről a mozgásformáról.

Személyes kedvencem mégis a Szombathelyen található Európa egyetlen tematikus csillagászati szakgyűjteménye sz ELTE Gotthard Asztrofizikai Obszervatóriumban. A látogató itt korunk legújabb csillagászati felfedezéseit csodálhatja meg multimédiás szemléltetéssel.