search

Szállások Sárvár gyönyörű településén Vas megyében

Sárvár gazdag történelmi múlttal rendelkező nyugat-dunántúli kisváros, Vas megyének második legnagyobb települése. Legyen egy szállások Sárvár vonzáskörzetében következő vakációjának úticélja, pihenjen aktívan családjával, szeretteivel!

szállások Sárvár

Történelmi vonatkozás, szállások Sárvár területén

A város a kedvező földrajzi és természeti adottságoknak köszönhetően már feltehetőleg a 9. századtól lakott. Az első írásos emlék is már a 13. századra vezethető vissza. A településhez számos híres család, történelmi személy köthető, melyek vagy fellendülést, vagy épp hanyatlást eredményeztek. Elsőként a egyik legmeghatározóbb családot említeném, akik a Nádasdy család voltak a 16. század elejével. Nekik köszönhető a vár jelenleg is meglévő későreneszánsz várkastély jellege. Nádasdy Tamás vezetésével a lakossággal karöltve sikeresen elűzték a török támadást is.  Iskolát alapított és nyomdát is létesített, ezáltal munkahelyet teremtett és kulturális fejlődést biztosított, valamint a várban könyvárat is létrehozott. Ismerje meg Magyarország csodaszép vidékét, foglaljon a NOVASOL kínálatából magyarországi nyaralóházat és látogasson el a Sárvári Várba, ahol egy végvári harcban esett el Tinódi Lantos Sebestyén is!

Nádasdy országbíró lefejeztetése után a 18. század végén Sárvár hanyatlásnak indult. Mikor az uradalmat átvette a Habsburg-Estei család, újabb javulás következett a település életében, sőt nem túlzok ha azt mondom, hogy ebben az időszakban élte aranykorát a város. Sárvár bekapcsolódott a vasút hálózatba, bevezették az elektromos áramot és több gyár is létesült. 1970-től újabb üzemek és Csónakázótó, valamint Parkerdő került kiépítésre, illetve a Nádasdy-vár felújítása után Sárvár a közművelődés központja lett.

Látnivalók a környéken, nyaralóház Sárvár vonzáskörzetében

Magyarország nyugati részén a táj igazán változatos és lenyűgöző. Kiránduljon szeretteivel, fedezze fel Vas megye nyaralói által nyújtott kellemes, lélekmelengető pihenést, felejtse el a szürke hétköznapok stresszes mindennapjait! A NOVASOL nyaralóház-közvetítő iroda belföldön közel 600 apartmant, üdülőobjektumot értékesít nyaralás céljából, amiből könnyen kiválaszthatja az Ön és családja, szerettei igényeihez leginkább igazodó nyaralót. Keresőbe beírt úticél, illetve szűrők segítségével, valamint Európa-szerte működő szervizirodáink közreműködésével egyszerű, tökéletes, ezáltal felejthetetlen nyaralási élményben lehet része. Négylábú házi kedvencét sem kell otthon hagyni, a családi nyaralásra kutyát is vihetnek magukkal. Keresse a NOVASOL kutyabarát szálláshelyeit!

Programok egész évben, szállások Sárvár városában

Sárváron a 21. század elején az aranynál is értékesebb természeti kincsre bukkantak, ami nagy mértékben meghatározta idegenforgalmi fellendülését a településnek. Az értékes gyógyvíz hasznosításából 1968-ban kisebb termálfürdő épült. Testi-lelki feltöltődését egy szállások Sárvár ajánlattal tejesítheti be, hiszen kedves szálláshelyeink a nyugalom szigetei. A 2002 óta wellnessfürdővé fejlődött nemzetközi színvonalú komplexum korszerű szolgáltatásokkal, színes programokkal várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. Érkezzen párjával, vagy kisgyermekkel a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő kitűnő kikapcsolódást biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Akiket lenyűgöz a természet, azoknak a Sárvári Arborétum is egy kihagyhatatlan állomás lehet. A Nádasdy-vár szomszédságában 9,5 hektárnyi védett természeti területen különböző különleges növények között sétálhatunk órákon keresztül. 300 fajta fa és cserje, valamint a növényvilág bioritmusába is nagy mértékben közreműködő Gyöngyös-patak található a területen. Az arborétum meghatározó lenyűgöző atmoszféráját nagyban befolyásolják a 400 éves kocsányos tölgyek.

Tervezze következő nyaralását valamelyik NOVASOL által kínált magyarországi privát nyaralóházba, foglaljon most telefonon, online, vagy személyesen! Ahhoz, hogy felejthetetlen nyaralási élményben részesüljön a család, vagy a baráti társaság nem feltétlenül kell külföldi vakációt tervezni. Ha pedig mégis határon túl töltődnének fel a NOVASOL 25 másik európai országba kínál jobbnál-jobb nyaralóházakat.