search

Üdüljön a Velencei-tónál

 

Üdüljön a Velencei-tónál

Félúton Budapest és a Balaton között található a Velencei-tó a gyorsan felmelegedő vizével, a tó átlaghőmérséklete 22-24 fok között mozog, de akár még a 27 fokot is elérheti. A körülbelül évi 2050 napsütéses órájával, joggal érdemli meg „a napfényes tó nevet”. Már a rómaiak is élvezték és óvták a tó nyújtotta előnyöket. A víz kémiai összetevőinek köszönhetően gyógyulást nyújt a reumatikus betegségben, végtagbetegségben, valamint étvágytalanságban szenvedőknek.

 

A tó északi partján fekszik az erdős Velencei-középhegység, délről pedig a termékeny Mezőföld határolja. A Velencei-hegység az ország legidősebb hegysége, gránitból, löszből, kvarcidból és andezitből áll. A túrázók mindig szívesen térnek vissza ide.

 

A Velencei-tó Magyarország legkedveltebb úti céljai közé tartozik, nemcsak a vízimádóknál, hanem a horgászok körében is. A part közelében sekély a víz, ezért a kisgyermekes családok is szívesen választanak itt nyaralóházat.

 

Agárd a legismertebb fürdőhely a tó körül, ahol Ön különféle vízi sportokat is kipróbálhat, például a szörfözést, vagy a vitorlázást.

 

Béreljen egy házat a Velencei-tónál, és ne csak pihenjen, hanem élvezze amit a természet nyújt Önnek!