search
H
| Editor
(First published: )

Velence tavi nyaralás és kikapcsolódás

Üdüljön a Velencei-tónál

Félúton Budapest és a Balaton között található a Velencei-tó a gyorsan felmelegedő vizével. A tó átlaghőmérséklete 22-24 fok között mozog, de akár még a 27 fokot is elérheti, így tökéletes kikapcsolódást biztosítva a magyar nyaralók számára. A “napfény tavának” is becézik, ugyanis statisztikailag éves szinten több, mint 2500 óra a napsütéses órák száma. A tó deli partján feltörő gyógyvíz és a környék élővilága teszi különlegessé ezt a hazai és nemzetközileg is kedvelt uticélt. Már a rómaiak is élvezték és óvták a tó nyújtotta előnyöket. A víz kémiai összetevőinek köszönhetően gyógyulást nyújt a reumatikus betegségben, végtagbetegségben, valamint étvágytalanságban szenvedőknek.

nyaraló a Velencei-tónál

A Velencei-tó Magyarország legkedveltebb úti céljai közé tartozik, nemcsak a vízimádóknál, hanem a horgászok körében is. A part közelében sekély a víz, ezért a kisgyermekes családok is szívesen választanak itt nyaralóházat. A túra kedvelői is jól érzik itt magukat, illetve a kevésbé edzettek is megtalálják számokra a legmegfelelőbb kikapcsolódási formát. Gyönyörű sétákat is tehetünk a tó körül, illetve akár kerékpárt is bérelhetünk a helyi kerékpárszervizből. Agárd a legismertebb fürdőhely a tó körül, ahol Ön különféle vízi sportokat is kipróbálhat, például a szörfözést, vagy a vitorlázást. Béreljen egy házat a Velencei-tónál, és ne csak pihenjen, hanem élvezze amit a természet nyújt Önnek!

A tó északi partján fekszik az erdős Velencei-középhegység, délről pedig a termékeny Mezőföld határolja. A Velencei-hegység az ország legidősebb hegysége, gránitból, löszből, kvarcidból és andezitből áll. A túrázók mindig szívesen térnek vissza ide, ugyanis ez a magyar üdülő régió tökéletesen alkamas gyalogos vagy kerékpáros túrákra, hegymászásra.

Aktív pihenés s kikapcsolódási lehetőségek a Velencei tónál

A Velencei-tó körül végig kijelölt, kényelmes kerékpárút van, a teljes táv 33 kilométer. Mivel nincsenek nagyobb emelkedők, nem kell hozzá különösebb edzettség, akár családdal is neki lehet vágni, 4 óra alatt kényelmesen le lehet tekerni az egészet. Az út mellett több ivókút is van, árnyékos szakaszból is akad bőven.

nyaraló a Velencei-tónál

Kerékpározzon a Velencei tó körül a barátaival és a családjával, magyarországi nyaralása alatt. A Velencei-tavat körülölelő kerékpárút körülbelül 32 km hosszú. A tó két keréken, kényelmes tempóban, néhány pihenővel pár óra alatt körbetekerhető, így kitűnő -akár egész napos- családi vagy baráti program. A túra különösebb fizikai felkészültséget nem igényel, hiszen a tó körül nagy szintkülönbségek nincsenek. Érdemes ellátogatni a tó körüli vendéglőkbe, egész évben remek kirándulóhely akár kutyával.