search

Szállások a Velencei-tónál, nyaralás és kikapcsolódás

Szállások a Velencei-tónál

Hazánk második legnagyobb természetes tava, a Budapesttől 40 km, Székesfehérvártól pedig 15 km-re található Velencei-tó. Busszal, autóval és vonattal is egyaránt könnyen megközelíthető. Foglaljon szállást családjával magyarországi apartman kínálatunk egyikében és felejtse el hétköznapi gondjait!

Nálunk a NOVASOL-nál Magyarországon több, mint 500 nyaralóház, apartman, valamint luxus üdülőház közül választhatja ki az Önnek és családjának legmegfelelőbb szállást, hogy az otthon kényelmével élvezhesse a nyaralást. Béreljen ki egyiket a szállások a Velencei tónál kínálatunkból szeretteivel, vagy akár egy nagyobb társasággal!

szállások a Velencei tónál

A Velencei-tó Magyarország egyik legvonzóbb üdülőhelye, melyet leginkább kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhet. Nem meglepő, hogy a ”Napfény tava” becenevet azért kapta, mert a nap 2050 órán átsüti évente. A Velencei-tó a napsütés hatására, valamint az átlagos 1.5 m-es mélysége miatt, Európa egyik legmelegebb édes vizű tava. A víz hőmérséklete elérheti a 26-28 °C-t is. A tó területe 26 km², melynek 1/3-át nádas borítja. Ennek köszönhetően az élővilága is egyedi, számos vízimadárnak és halaknak ad otthont. Viszont nem csak ezért kedvelt úticél. Magyarország legnagyobb gyógyfürdőjeként is emlegetett Velencei-tónak kiemelkedően magas a nátrium és magnézium ásványi anyag tartalma, így a tó vízében való fürdőzés kiválóan enyhíti a reumatikus fájdalmakat, sőt még a bőrünknek is szépíti, táplálja. Válasszon egy apartmant a Velencei tónál és vigye magával akár négylábú házi kedvencét is. Töltődjön fel az egész család együtt.

A parton fövenyes, pezsgő életű strandok várják a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. A folyamatosan megújuló strandok számtalan pihenési, szórakozási és sportolási lehetőséget nyújtanak minden korosztály számára. A déli part sekély vizű strandjai a kisgyermekes családok számára is biztonságos és élményben gazdag strandolási lehetőséget kínálnak. Akik pedig az aktív pihenés hívei röplabda, kosárlabda, fallabda, tenisz, szörf, wakeboard várja, illetve ha kedve van, akár körbe is kerekezheti a tavat. Kiépített kerékpárutak várják a bicikliseket. A lovaglás szerelmesei is örülhetnek, hiszen a környező településen több lovarda kínál lovaglási, valamint lovagló túrázási lehetőséget. Pihenjen Magyarországon apartmanban és kapcsolódjon ki kedve szerint a NOVASOL nyaralóházaiban.

Látnivalók, szállások a Velencei-tónál és környékén

Aki szereti a természetet az nagyokat barangolhat hazánk legöregebb hegységének erdeiben, a Velencei-hegységben. Vegye fel a túrabakancsot és a túrabotot és kiránduljon egy jót, miközben számtalan forrást és különböző, érdekes formájú gránit sziklákat csodálhat meg, melyek fantázianeveket is kaptak, pl.: Likas-kő, Gyapjas zsák, Kockakő,Pandúr-kő. Gazdagodjon felejthetetlen élményekben! Foglaljon le egy nyaralóházat a Velencei-tónál és tekintse meg a Nadapon található a geodéziai mérések alap pontjaként ismert szintezési ősjegyet, illetve a pákozdi arborétumot, ahol 250 különböző fajtájú fát, cserjét és csodaszép virágokat csodálhat meg. Tegyen egy túrát  a közeli tanösvényen, ahol a tó növényvilágát ismerheti meg. Innen nem messze találhatjuk a Doni emlékkápolnát, amelyet a Don-kanyarban hősi halált halt magyar katonák tiszteletére emeltek. Az arborétum mellett az 1848-as szabadságharc győztes pákozdi csatájának emlékére állított emlékművet és múzeumot látogathatják az arra járók. Nem kell több száz kilométert utaznia egy nyaralás kedvéért. Vegyen ki egy nyaralóházat Magyarországon, ahol kényelmesen pihenhet szeretteivel.

szállások a Velencei tónál

A tavon menetrend szerinti hajójárat közlekedik, ami szintén remek program az egész család számára. Ha viszont kedveli a vízi sportokat a manapság egyre felkapottabb SUP deszkával is körbe evezheti a tavat. Akik viszont bővebben ismerkednének a tó vízi élővilágával, érdemes ellátogatniuk az Agárdon lévő Madárvártába, vagy a (Duna-Ipoly) Nemzeti Park területén megleshetik a ritka vízimadarakat. A tó nyugati részén nemzetközi hírű madár rezervátum található.

Programok, apartmanok a Velencei-tónál

Látogasson el az Agárdi Termálfürdőbe, amely Fejér megye első fedett, egész évben folyamatosan nyitva tartó gyógyfürdője és töltődjön fel testileg és lelkileg. A jelenleg használt termálvíz 56°C és 68°C-s. A jelenlegi termálvíz számos ásványi anyagban gazdag, valamint a mozgásszervi, nőgyógyászati, betegségben szenvedők számára különösen gyógyító hatással bír. Viszont a gyerekek és a fiatalok sem unatkoznak, hisz a maradandó élményről számtalan program gondoskodik. Az Agárdi Pop strand nagyszabású koncertjei, folklór-, sport- és gyerekprogramok, a népszerű popsztárok és rajongóik közös táborai és országos találkozói, valamint az Agárdi Dance Beach táncos rendezvényei is hozzájárulnak a fiatalok és a fiatalos életvitelű családok felejthetetlen szórakozásához és nyaralásához. Gárdonyban nyaranta kerül megrendezésre a nemzetközi VW – bogár találkozó. Évről-évre szebbnél-szebb autókkal látogatnak el a tulajdonosok a találkozóra, amiért cserébe a rendezők színes és igényes programokkal kedveskednek a résztvevőknek. Vegyenek részt a Velencei-tó élménydús programjain, pihenjenek meg magyarországi szálláshelyeink egyikében!

Egész évben érdemes ellátogatni a tó környékére, hisz itt mindig akad valamilyen érdekes esemény, amit vétek lenne elmulasztani. Szeptemberben például az agárdi parkerdőből hőlégballonok emelkednek a levegőbe a Mamut-kupa szervezésének köszönhetően. Déli part mellett a tó északi partja is remek szórakozási lehetőséget biztosít. Pákozdon a nemzetközi sárkányeregető versenyt követhetjük nyomon, ahol szurkolhatunk  a szebbnél szebb sárkányokat eregető magyar és külföldi versenyzőknek. Itt arra is lehetőségünk van, hogy egyénileg próbáljuk ki ezt a nem mindennapi sportágat. Nincs ötlete hova utazzon következő alkalommal? Irány valamelyik szállások a Velencei tó kínálatunkból az egész családnak az otthon kényelmével!

Velencén kerül megrendezésre az Orbán-napi hegyünnep, ahol helyi kézművesek portékáit is megvásárolhatjuk. Júliusban és augusztusában a Velencei Nyári Zenés Esték kerülnek megrendezésre a nemzetközi Fúvószenei Fesztivál mellett. Sukorón orgonaversenyek szórakoztatják az érdeklődőket. Nadapon különleges természeti környezetben sváb bált tartanak, ahová mindenkit szeretettel várnak.

Töltsön el egy kellemes nyaralást magyarországi nyaralóházban a Velencei-tónál és személyesen is meggyőződhet a tó és környéke csodálatos természeti értékeiről. Töltődjön fel együtt családjával, szeretteivel egy Velencei-tavi vendégházban.