search

Nyaralóház Székesfehérváron a Velencei-tónál

Székesfehérvár az egyik legősibb magyar város a Dunántúlon, fél úton Balaton és Budapest között, közel a Velencei-tóhoz. Pihenjen NOVASOL nyaralóházban Magyarországon és tekintse meg Székesfehérvár látnivalóit!

A város történelme – nyaralóház Székesfehérváron

A város történelme az egyik leggazdagabb, hiszen egészen Géza fejedelem idejéhez 972-hez kapcsolódik, amikor is városként megalapította a települést. A város nevéhez számos esemény köthető: középkori koronázások, királyi esküvők, temetések, illetve országos jelentőségű alkalmak. Székesfehérvár hosszú ideig török ostrom alatt állt, mialatt a város képe is jelentősen megváltozott. Mecsetek, minaretek, hamam török fürdők, oszmán stílusú paloták miatt teljesen keleties arculatot mutatott a város. A török kiűzése után a török-kori emlékeket szinte egytől egyik megsemmisítették, majd a 18. század elején lassan kezdett újjáépülni.

Foglaljon nyaralóházat a Velencei-tó környékén és fedezze fel a régió különleges atmoszféráját!

Látnivalók, nyaralóházak Székesfehérváron

Azok, akik nyitottak a művészetre Székesfehérvár belvárosa teljesen le fogja őket nyűgözni, hiszen a számos műemlék jellegű épületet leginkább barokk, szecessziós és copf stílusjegyek uralják. A látnivalók pedig túlnyomóan jellemzően egyházi és történelmi vonatkozásúak.
Az Országalma vörös márvány szökőkút Székesfehérvár belvárosában, a Városháza tér közepén található. Alapzatán 3, a várost legmeghatározóbb események évszámai láthatóak: 1001 István királlyá koronázása, 1688 a város felszabadul a török uralom alól és 1938 István király halálának 900. évfordulója. Legyen egy nyaralóház Székesfehérváron következő úticélja, vagy a környéken!

A Heimer ház egy műemlék jellegű épületegyüttes, a város egyik gyöngyszeme a 17. századból. Heimer, Font és Caraffa család nevéhez fűződik. Jelenleg leginkább koncertek, rendezvények, valamint esküvők kerülnek megrendezésre ennek a csodálatos épületnek a négy falai között.

Székesfehérvár másik kuriózuma a 6 méter átmérőjű Virágóra, hiszen kora tavasztól késő őszig valóban mutatja a pontos időt csodaszép virágokkal díszítve. Külön érdekes, hogy az óra számlapja alatt lévő dátumot naponta virágokból igazítják a megfelelő dátumra.

Bory-vára Székesfehérvár talán legkülönlegesebb építménye, ami a külvárosi Mária-völgyben található. Remek program egy Velencei-tavi nyaralás alkalmával, hiszen hasonló történelmű várral szinte biztos, hogy nem találkozott még! Bory Jenő építészmérnök és szobrász nagyrészt saját kezűleg építette közel 40 nyáron keresztül 1913-tól hitvesének, kifejezve határtalan szerelmét iránta. Mivel gyakorlatilag egyetlen ember keze munkája áll magában a vár felépítésében és a több száz szobor megmunkálásában a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb épülete, melyet egyetlen ember épített.

nyaralóház Székesfehérváron

Programok, nyaralóház Székesfehérváron

A Székesfehérvári szecesszió stílusú, műemlék jellegű Árpád fürdő először 1905-ben nyitotta meg kapuit a nyilvánosság számára. Azóta több felújításon is át esett, de a 2010-ben modernizált fürdőt eredeti szépségében állították helyre. Felejtse el a mindennapos stresszt és töltődjön fel a korhű, de mégis modern török fürdőben és hajtsa álomra a fejét egy nyaralóházban Székesfehérváron, vagy a környéken. A NOVASOL közel 600 magyarországi apartmanjai közül biztosan talál megfelelőt Ön és családja, barátai számára is.

Egy relaxáló fürdőzés után mi is lehetne jobb program, mint egy színházi előadás? A Székesfehérvári Vörösmarty Színház a 19. század óta helyszínéül szolgál szórakoztatni a nagyérdeműt. Estéről estére híres színművészek léptek fel már a kezdetektől fogva.

Székesfehérvár egész évben kitűnő választás az egész család számára. Sőt, kutyabarát szálláshelyeinknek köszönhetően számos háztulajdonosunk várja négylábú kedvencét is nagy szeretettel. Válasszon NOVASOL magánszállást az otthon kényelmével belföldön és Európa-szerte egyaránt!