search

Szállások Veszprém megye vonzáskörzetében

 

Veszprém megye a Dunántúl középső területén fekszik a Balatontól északra, fővárosa Veszprém. Válasszon egyet a szállások Veszprém megye NOVASOL kínálatból következő úticéljához Önnek és családjának, hiszen Veszprém egész évben számos rendezvény, fesztivál színhelye.

szállások Veszprém régió

Látnivalók, programok – szállások Veszprém megye területén

Veszprémet a királynők városának emlegetik nem véletlenül. A belváros hangulata visszaröpít minket a korai történelmi időszakra, amit számos épület is szobornak köszönhetünk. Az 1000 éves székesegyház, és a középkori vár mind-mind olyan élményt nyújt, hogy alig várjuk a következő alkalmat, hogy meglátogassuk a város eddig még fel nem fedezett pontjait.

Veszprém vára a festői szépségű Bakony peremén helyezkedik el, mely egykor püspöki székhely, illetve fontos egyházi központ volt. A hatalmas építmény 360 méter hosszan nyúlik el a város szívében lebilincselő látvánnyal társulva. NOVASOL szállások Magyarországon mindenki számára kínálnak megfelelő szálláshelyet egy felejthetetlen magyarországi nyaraláshoz. Tegyünk egy romantikus sétát a várból indulva a Séd-patak mentén és töltődjünk fel a középkori atmoszférával közben. Élvezzük a csodás panorámát, ahogy a város lábaink előtt hever, kóstoljuk meg a helyi, illetve bakonyi specialitásokat valamelyik étteremben, bárban és csak engedjük át magunkat az önfeledt szabadság érzésének. A Hangvilla rendezvényközpont egész évben kínál kitűnő koncerteteket, rendezvényeket, de aki nyáron látogat el a városba, a Veszprémi Utcazene Fesztivált és a Veszprém Festet biztosan emlegetni fogja sokáig. Amennyiben gyermekekkel érkeznek az ország legszebb vidéki állatkertje, a Veszprémi Állatkert bizonyára elnyeri a család minden tagja tetszését. Több, mint 120 állatfaj tekinthető meg a klasszikusokon kívül néhány olyan példánnyal, amik máshol az országban nem. Például ilyen a különleges Dávid-szarvas. Egy kimerítő városnézős nap után valamelyik a szállások Veszprém megye közül kitűnő bázis lehet, ahol megpihenhet az egész család. Sőt, szerencsére egyre több szálláshelyünk kutyabarát, ahová négylábú házi kedvencét is sok szeretettel várja NOVASOL-os háztulajdonosunk. Foglaljon egyszerűen pár kattintással!

Akiket a művészet is lenyűgöz és szeretik a barokk építészeti stílust, azoknak a 18. században épült Érseki Palotát is ajánlom figyelmükbe. Hihetetlenül szép freskók díszítik a falait, könyvtára pedig rendkívül gazdag: közel 65 000 leginkább latin nyelvű könyv gyűjteménnyel büszkélkedhet.

Kiránduló helyek, szállások Veszprém megye vonzáskörzetében

Veszprém megye nemcsak Veszprém megyeközponti városból áll természetesen, számos kiránduló hely ad felfedezésre váró élményeket. Járja be a Bakonyt és a Balaton északi partjának szebbnél-szebb tájait szeretteivel, majd pihenjenek meg valamelyik magyarországi nyaralóházban.

A Tihanyi Belső-tó egyik közkedvelt helye az ide látogatóknak, nemcsak a lélegzetelállító panoráma miatt, hanem a gasztronómiai élmények is egyedülállóak. Számos levendulából készült étel is ital megkóstolásra vár. Horgászoknak is remek hely, illetve túrázóknak egyaránt. Kevesebb, mint fél óra alatt elérhető túraösvényeken át az Aranyház-gejzírkúp is többek között.

Menjünk át a közeli Balatonfüredre hajóval, vagy kerékpárral, ahonnan a Tagore-sétány után a Koloska-völgyi Természetrajzi tanösvényt is megtekinthetjük. Persze érdemes egy erre alkalmas túracipővel útnak indulnunk, hiszen aki igazi bakonyi természeti élményre vágyik nem hagyhatja ki. Azt se felejtsük el, hogy a térség tüdejeként elhíresült Koloska-völgyi túra során pár fokkal mindig hűvösebbre kell számítanunk, mint mondjuk Balatonfüred belvárosában.

Induljon el felfedezni a Csinger-völgyet valamelyikből a NOVASOL szállások Veszprém megye közül és tekintse meg a környékbeli bányászati múzeumot, ahol a magyarországi bányászat történelmébe is betekintést nyerhet. Akiket viszont leginkább a természet közelsége nyűgöz le, azoknak barlangokat, forrásokat és erdei pihenőhelyeket tartogat a vidék. A kilátókról se feledkezzünk meg, hiszen a Balaton felvidéki hegyekről több kilátóról elénk tárul a Balaton, vagy a Bakony szebbnél-szebb szemet gyönyörködtető kincsei.

Az országos Kéktúra vonalán Bakonynána és Jásd település között egy igazán különleges, vadregényes helyre érhetünk a Római fürdőre. Ezt a területet különleges módon a sziklafalak és a róluk lezúduló vízesések alakították ki. Régebben a legenda szerint betyárok lakta terület volt, hisz remek búvóhelyül szolgált ez a rész. Akik pedig gyakorlott túrázók, azok a jóval nehezebb, csúszós és meredek szakaszt is bevállalhatják, hogy elérjenek a Savanyó Jóska barlanghoz is.

További látnivalók, szállások Veszprém megye körül

Nem túlzok, ha azt mondom Badacsony az egyik legszebb hely ebben a régióban. De ne nekem higgyenek, hanem foglaljanak le egyet a privát magyarországi szállások közül kínálatunkból és kóstolják meg a Badacsonyi borkülönlegességeket akár teljes nyugalomban, az apartmanház kertjében egy nyugágyon pihenve! Május elején évente több ezren látogatnak el a helyi bortermelők pincéihez az ország szinte minden részéról. Viszont természetesen nem kizárólag a gazdag borkultúra miatt sokak kedvence Badacsony. A Tapolcai-medence legmagasabb hegyéről pazar panoráma fogad, hiszen valósággal a lábaink előtt hever a Balaton. Szintén érdemes hajóra szállni, innen egy óra alatt a Balaton túloldalán lehetünk kényelmesen Fonyódon.

Hegyestűt sem hagynám ki a felfedezésre váró kiránduló helyek közül, hiszen a Balaton-felvidék egyik legérdekesebb és hazánk egyik igazán egyedülálló természeti jelenségét csodálhatjuk itt meg. Monoszló és Zánka között lelhetünk rá, és bizonyára maradandó élményben lesz része az idelátogató kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ez a hely ugyanis az oszlopokká szilárdult, vulkáni kürtőben megrekedt bazaltról híres. Pár évtizede került feltárásra a hegy belső szerkezete bányászok által, aminek következtében a bazalt oszlopok előtűntek.

Válassza valamelyiket a NOVASOL szállások Veszprém megye közül és szerezzen maradandó élményt a környék felfedezésével családjának, szeretteinek! Ha pedig segítségre van szüksége akár nyaralási ideje alatt kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.