search

Nyaralóház Zalakaros régió vonzáskörzetében Magyarországon

nyaralóház Zalakaros régió

Érdemes ellátogatni a környékbeli kisebb-nagyobb városokba, mint például Zalakaros, Keszthely vagy Hévíz, de a Kis-Balaton egyedülálló növény- és állatvilágának felfedezését sem szabad kihagyni. Foglaljon a NOVASOL-on keresztül szállását Magyarországon, hogy eltölthessen egy kiadós pihenést a Kis-Balaton vonzáskörzetében!

A következőkben megosztunk Önökkel néhány programjavaslatot, hogy pihenésük a Kis-Balatonnál az első perctől kezdve érdekes és változatos legyen az egész család számára.

Látnivalók, nyaralóház Zalakaros régió

 Vörs, ez a régi halászfalu a Kis-Balaton náddal benőtt partján fekszik, és elsősorban az óriási tölgygerendákból épült talpas házairól híres. Ezen a településen, Kányavár szigetén, vagy Kápolnapusztán sok mindent meg lehet tudni a kis-balatoni életstílusról. Vörstől nem messze tártak fel három honfoglalás kori temetőt, és 39 longobárd sírt, amely a mindössze 500 fős település hosszú múltjára világít rá.

A Zalakarosi Fürdő 

Zalakaroson mintegy 2300 méteres mélységből tör a felszínre a 96 fokos gyógyvíz. Látogasson el a helyi gyógyfürdőbe, amely 20 hektárnyi területen található 21 medencéjével az egész család számára kellemes időtöltést és garantált feltöltődést ígér. Egy magyarországi nyaralóház remek bázis felfedezni a környék szépségét. Amíg a gyerekek a különböző vízi csúszdákat próbálgatják, Ön kényeztesse magát masszázzsal vagy pakolásokkal! Zalakarosról biztosan egyik családtag sem távozik csalódottan.

Hévíz

A Balaton északi partjától nem messze található Hévízi-tó, amely világviszonylatban is egyedülálló: a világ legnagyobb aktív természetes tava. A 36 Celsius-fokos gyógyvíz egy kráterből tör elő, enyhén radioaktív és gazdag gázokban, kénben és egyéb ásványi anyagokban. A szabadtéri tó vize télen is elég meleg ahhoz, hogy fürödni lehessen benne; hőmérséklete soha nem süllyed 24 Celsius-fok alá. A Hévízi-tóban ráadásul nem csupán a víz, hanem a meder alján található iszap is gyógyhatású.

Keszthely

Fogja kézen családját és válasszon egyet a nyaralóház Zalakaros régió kínálatunk közül! Pihenjen az otthon kényelmével, miközben felfedezhetik a Balatontól délre fekvő Zalakaros régióját! A Balaton északi partján található a tó környékének legnagyobb és egyben legrégebbi városa, Keszthely. Már az ókori rómaiak korában is a provincia legfontosabb kereskedelmi központjai közé tartozott a hely. A keszthelyi Festetics-kastély Magyarország harmadik legnagyobb kastélya. A kastély látnivalói közül kiemelkedik híres barokk tornya, lenyűgöző tükörterme, ahol nyaranta rendszeresen rendeznek különböző koncerteket és a szintén a kastélyhoz tartozó Helikon Könyvtár. A Helikon Kastélymúzeum kiállításain keresztül a látogató megismerheti a kastély történetét, majd gyönyörködhet a természetvédelem alatt álló angolkert páratlan szépségében. A Festetics Mauzóleumban látogatható a négy Festetics családtagnak végső nyugvóhelyet adó, valaha gyönyörű pantheon-épület. Magyarországi apartmanban megszállva az otthon kényelmével pihenheti ki magát az egész család.

Programok, nyaralóház Zalakaros régió mellett

A Kis-Balaton térsége elsősorban gyalogtúrákhoz ideális. Természetimádó vendégeinket biztosan elvarázsolja a környék állat- és növényvilágának gazdagsága: a mintegy 250 féle madárfaj mellett több ritka állat- és növényfajjal találkozhat itt a nyitott szemmel járó turista. Horgászlehetőség is van nem kevés, például a Zala folyó torkolatánál, a Kányavári-szigeten és Fenékpusztánál az összefolyó csatornák partján.

A Kis-Balaton 1951 óta nemzeti szinten védett, valamint 2004 óta az Európai Közösség természetvédelmi hálózatának, kiemelkedő jelentőségű egysége.A közel 150 négyzetkilométeres országos jelentőségű védett területet elsősorban madárvilágáról ismert, viszont számos egyéb élőlénynek ad otthont, melyek természetes élőhelyükön figyelhetők meg. A Kis-Balaton fokozottan védett területe csak a Nemzeti Park Igazgatóság által biztosított szakvezetővel, ökoturisztikai programjaink keretében látogatható. Azok a vendégek, akik szakvezetést nem igényelnek, lehetőségük van a kápolnapusztai Bivalyrezervátum, valamint a vörsi tájház meglátogatására.

A vízben többek között csigákat, piócákat, bogarakat, szitakötőlárvákat foghatunk kis szerencsével. Emellett több védett halfaj, békafaj, vízisikló és mocsári teknős fordul elő a Kis-Balaton területén. A méltán nevezetes madárvilág egyik legismertebb szereplői a gémfélék, récék és ludak. A vizek felett sirályok, ragadozómadaraink közül a nádasban költő barna és a hatalmas termetű, hallal táplálkozó rétisas a jellemző. Pihenjen egyikben a nyaralóház Zalakaros régió kínálatunk közül  és töltődjön fel igazán! A növényvilág is szinte érintetlen és buja környezetben figyelhető meg, melyek közül a legjellemzőbbek a hatalmas kiterjedésű nádasok, mocsárerdők és sások. A gazdag hínárnövényzet, a hatalmas kiterjedésű nádasok, gyékényesek és sásosok, mocsár- és láperdők mellett mocsárrétek, kaszálórétek, valamint bokorfüzesek, fűz-nyár ligetek, égeresek és tölgyesek fordulnak elő.

Kikapcsolódás, Zalakaros régió környezetében

Csillagvár

A Balaton nyugati csücskében, a tó fölé emelkedő erdős domboldalon található a Festetics grófok vadászvára Balatonszentgyörgyön. A csillag alaprajzú épület a világon egyedülálló. A közel másfél hektárnyi bekerített területen a Csillagvár Esték rendezvénysorozatnak ad helyet. Hagyományőrző műhelyben lehet a régi kovácsmesterséget megfigyelni, kipróbálni.

Kápolnapusztai bivalyrezervátum

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum a Balaton délnyugati részén, Zalakarostól nem messze, a Kis-Balatonnál Balatonmagyaród és Zalakomár szomszédságában található. A telep az őshonos bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának hazai központja. 40-50 egyedből álló bivalycsordát csodálhatunk meg.

Magyarország legnagyobb hársfája

A szőkedencsi hársfát 700 évesre becsülik, az Árpád-ház kihalása környékén kezdhetett nőni. Gyökeret azonban még ennél is korábban növeszthetett. Igazán egyedi atmoszférájú hely, nem mindennapos látnivaló. Fedezze fel a Kis-Balaton természeti szépségeit magyarországi üdülőház vendégeként.

Kilátó

A Zalakaros feletti domboldalt erdő borítja, amely a város tüdeje. Az erdő szélén a Park utca folytatásában található Zalakaros egyik nevezetes pontja a kilátó, amely a település Zalamerenye felöli határán található. A kilátóból csodálatos panoráma tárul elénk. Jó idő esetén tisztán látható a Kis-Balaton, illetve a Balaton-felvidék.

Töltődjön fel családjával és négylábú kedvencével a Kis-Balaton területén lévő valamelyik nyaralóházunkban!