search

Kiadó nyaralóházak Montenegróban

Kiadó nyaralóházak Montenegróban

Nyaralóházak Montenegróban

Európa második legfiatalabb állama mindössze 14 ezer km²-nyi területen húzódik, és alig több mint 600 ezer lakosa van, mégsem érdemes lebecsülni ezt az aprócska országot, ugyanis ritkán talál az ember annyi természeti szépséget egy helyen, mint itt Montenegróban. Területén 4 nemzeti park található, és ezek egyikében – a Durmitor Nemzeti Parkban – található Európa legmélyebb és a világ második legmélyebb kanyonja: a Tara-szurdok, amelynek mélysége néhol az 1300 métert is eléri. Az ország változatosságát jól mutatja az a tény is, hogy 3 különböző éghajlati zóna is megtalálható ezen a Kisalföldünknél alig nagyobb területen. Az Adriai-tenger partján egy keskeny csíkban mediterrán hatások érvényesülnek: forró, száraz nyár, rövid, enyhe tél, a napsütéses órák száma pedig közel 2700 óra évente, ami messze az európai átlag felett van. Az ország középső részén kontinentális éghajlat uralkodik – hirtelen időjárás változásokkal és hőmérsékleti szélsőségekkel. A montenegrói hegyek átlagos magassága 1700 méter, a csúcsok pedig a 2000 métert is elérik; ennek a vidéknek az időjárását a szubalpesi klíma határozza meg: a nyarak hűvösebbek, a telek hidegek, a hó pedig akár májusig is megmarad a magasabb hegyoldalakon. Látogassa meg Montenegró bájos tengerparti városait, élvezze a magányos öblöket és a hosszan elnyúló, homokos strandokat! Ha pedig egy kis változatosságra vágyik, Montenegróban nem kell messzire mennie, hogy a táj drámaian változzon. A kalandvágyó és természetimádó turisták számára egy dinári-hegységbeli túra biztosan felejthetetlen élmény lesz. Fedezze fel ezt a lenyűgöző országot egy kényelmes nyaralóházból kiindulva!

 

Élményekben gazdag nyaralás – nyaralóház Montenegróban

Montenegró nagy előnye sok más jóval nagyobb területű országgal szemben, hogy itt az ember akár egy nap alatt is rengeteg szépséget lát, este pedig visszatérhet privát nyaralóházába, ahol zavartalanul kipihenheti a nap fáradalmai családja körében. A montenegrói nyaralóházak és nyaralóapartmanok felszereltsége semmi kívánni valót nem hagy maga után; biztosan otthon érzi majd magát, bármelyik nyaralóházra esik is az Ön választása. Míg a színvonal egységes, a stílusuk közel sem az, ugyanis minden nyaralóház berendezése a mindenkori tulajdonos egyéni ízlését tükrözi.

Ha pedig kirándulásról van szó, Ön rengeteg úti cél közül választhat.

A Biogradska Gora nevű nemzeti park óriási, érintetlen erdőségeiről, magas hegyeiről és tiszta vizű hegyi tavairól híres. Az 500 éves fák között sétálgatva, és ennek a különleges helynek egészséges, tiszta levegőjét belélegezve, a testi-lelki feltöltődés garantált.

Ha pedig Ön mégis kulturális élményekre és egy kis mozgalmasságra vágyik, látogassa meg az Adriai-tenger partján fekvő, pezsgő éjszakai élettel kecsegtető kisvárost, Budvát. Élvezze a város nyújtotta kulináris élvezeteket, és barangolja be a frissen felújított óvárost, vagy tegyen egy hosszú sétát a tengerparton!

A szerb ortodox egyház legjelentősebb kolostora, az Ostrog Kolostor a montenegrói hegyek között, majd 900 méteres magasságban található. Mind kulturálisan mind természeti szépségek tekintetében a kolostor meglátogatása felejthetetlen élmény.

Foglalja le montenegrói nyaralóházát még ma! Akár tengerparti nyaralóház mellett dönt, akár egy városi nyaralóapartmant vagy éppen egy hegyvidéki házat választ, biztosan nem fogja megbánni, hogy meglátogatta ezt a lélegzetelállító szépségű országot!

Nyaralóház keresés