search

Sapri nyaralóházai Olaszországban

Nyaralás és kikapcsolódás Olaszországban, Sapri szállásain

Ha idén szeretne Olaszországban nyaralni, válogasson a NOVASOL kínálatában sapri nyaralóházaink közül, hiszen ezek a legkiválóbb szállások a campaniai üdülő régióban. Gyönyörű természeti környezet, az olasz riviérán, homokos tengerpartokon. Kitűnő helyszín egy családi nyaraláshoz. Sapri az ország déli régiójában helyezkedik el. Gyönyörű tengerparttal rendelkezik. A régió a Tirrén-tenger partján terül el, határait több nagy turisták által kedvelt öböl jelöli ki: északnyugaton a Gaetai-öböl; központi részén a Misenói-fok és a Campanella-fok között a Nápolyi-öböl, melynek része a Pozzuoli-öböl; délebbre a Campanella-fok és a Licosa-fok között a Salernói-öböl; Camerota és a Scalea-fok között pedig a Policastrói-öböl, amelynek partján Sapri fekszik. 6800 fős lakosságával a 13.84 km² területe egy viszonylag sűrűn lakott földet jelent, régi, élő kisváros.

Felejthetetlen olasz nyaralás apartmanokban Sapri régiójában

A régiónak tipikus mediterrán éghajlata van, enyhe telekkel és forró nyarakkal. A legtöbb csapadék novemberben és decemberben, valamint március-áprilisban hullik. A hegyvidékekben a klíma temperáltabb, alacsonyabb átlaghőmérsékletekkel.

A Campania régiói Nápoly a pizza őshazája. A modern pizza feltalálását a nápolyi Raffaele Espositónak tulajdonítják, aki az 1780-ban alapított és ma Pizzeria Brandi néven még mindig működő Pietro… e basta cosi sütödében dolgozott, és 1889-ben a szavojai I. Umberto király és Margherita királyné látogatása alkalmából különleges pizzát készített. A pizza az olasz nemzeti színekben készült: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom), és készítője a királynéról nevezte el.

A saprii „Specola”, vagyis Megfigyelő, egy bástyaszerű, rusztikus torony, amely ránézésre is tetszetős, és funkcióját tekintve is érdekes, a régi téglaépület ugyanis a helyi csillagvizsgáló, amely a város szélén, a Tirrena Inferiore partfelőli oldalán áll.