search

Bologna -i nyaralás, Olaszországi szállások és apartmanok

Nyaralás Olaszországban, pihenés Bologna szállásain

A turisták által megszállt Velencéhez, Firenzéhez és Rómához képest Bologna viszonylag csendes maradt. E középkori, történelmi egyetemi város elbűvölő, és igazi élmény felfedezni olaszországi nyaralása alkalmval; ráadásul az is gyorsan kiderül, hogy a helyi konyha a világszerte bolognai néven futó tésztaételnél jóval többet is tud.

Olaszország 7. legnépesebb települését 384 ezren lakják. Már Kr. e. 1000-ben is éltek a területen. Bologna a világ legidősebb felsőoktatási intézményének a városa: az 1088-ban alapított bolognai egyetem öregebb a különböző források szerint valamikor 1096-1167 között alapított University of Oxfordnál is. Bologna máig egy egyetemi város, mely légkörét meghatározza. A diákok hozzájárulnak Bologna gazdag kulturális és szociális életéhez is. Számos koncert, fesztivál, színházi előadás vár az olaszországi nyaralókra, látogatókra - főleg nyaranta. A város fontos kulturális és művészeti központ.

Bologna egyébként ráadásul az a város Olaszországban, ahol a statisztikák szerint a legjobb életminőség. Emellett kitűnő gasztronómiájáról, a híres bolognai konyháról, a la cucina Bologneséről is híres, amely egyáltalán nem csak a tésztáról szól. Bolognát Olaszország gasztronómiai központjának tartják, nagyon nehéz itt rosszat enni. A bolognaiak kitűnő alapanyagokból remek ételeket készítenek. Színházi és éjszakai életéről, tipikus tégla, terrakotta-tetejű épületeiről, valamint 1-2 különleges nevezetességéről is ismert a város.

Bolognai olasz különleges nyaralás

Bolognát az i. e. 5. században alapították az etruszkok Felsina néven. Az mára kiváló olasz nyaraló területet megelőzően villanova-kultúrájú pásztorok, földművesek lakták. A település a hegyen található szentély körül alakult ki, amelyet temető övezett. A római időkben Bononia városnak 2 főutcája is volt.

Látnivalók

  • A két ferde lakótorony a belváros szívében.
  • San Petronio-bazilika – Olaszország legnagyobb bazilikáinak egyike.

  • Santo Stefano-bazilika

  • San Domenico-bazilika

Bolognai Egyetem (Università di Bologna): Európa legősibb egyeteme, 1088-ban alapították. Jelenleg hozzávetőlegesen 90 000 diákot képez.