search

Privát nyaralók az olasz Riviérán Ligurián, Észak-Olaszországban

Liguria az olasz Riviéra

Liguria

Liguria Északnyugat-Olaszország tengerparti régiója, egyedi strandjaival és csábító olasz villákkal az ország és európa egyik legkedveltebb turisztikai régiója. Liguira a Ligur-tengernél fekszik a jól ismert Bordighera és San Remo, valamint a Varazza és Laigueglia Riviérák között. Vesse bele magát a kristálytiszta tengerbe ezen a fantasztikus és élettel teli tengarparti szakaszon, és adja át magát a jellegzetes olasz kultúrának, míg olaszországi nyaralóházaink egyikében nyaral.

Liguria jellegzetességei és fővárosa Genova

Liguria-t Franciaország, az olasz régiók közül Piemont, Emilia-Romagna és Toszkána öleli körbe. Genova a tartomány fővárosa 585 ezer állandó lakossal. Pihenjen Liguriai-nyaralóházaink egyikében és gyönyörködhet Genova lenyűgöző építészetében, palotáiban. Sétálhat a híres kikötőben, megnézheti a 67 méter magas világítótornyot, a Mura del Barbarossa város kaput és a Chiesa Maria Assunta, valamint a San Lorenzo katedrálist. Liguria-i nyaralása alkalmával Genova, Kolumbusz Kristóf szülőhelye biztosan elkápráztatja majd.

Liguria festői tájai

A tengerparttól eltávolodva a régiót nyugatról a 2201 méter magas Liguria Alpok, keletről pedig a Liguriai Apenninek határolják. A változatos programlehetőséget Liguria gazdag természeti adottságainak is köszönheti. A kristálytiszta tenger, a tekintélyt parancsoló hegyek és a buja dombok mind elkápráztatják az idelátogatókat. Olaszországi apartmanjaink hatalmas kínálatából biztosan megtalálja az Ön és szerettei igényeinek megfelelő nyaralóházat, ahová akár házikedvencét is magával viheti. A Parco Nazionale delle Cinque Terre Nemzeti Parkot is ajánljuk bejárni, valamint a környező káprázatos szigeteket hajóval: Palmaria, Tino és Tinetto, illetve Manarola, Riomaggiore, Corniglia, Vernazza és Monterosso mind különleges tengerparti helyek színes házikóival a Riviérán.

Liguria menzőgazdasága

Liguira régó egy keskeny szárazföldi csík az északi mediterrán parton, ami azt jelenti, hogy a tenger gyümölcsei nagy szerepet játszanak az olasz gazdaságban. Ezen kívül a hátországban remek gyógynövényeket, zöldségeket, olivaolajat, gyümölcsöt és szőlőt termesztenek, míg a tájat jellemzően a szőlőültetvények és olajfaligetek uralják. Olaszországi nyaralása alkalmával a világhírű olasz ételkülönlegességet akár privát nyaralóink egyikében is elkészítheti, ha már a közelben lévő éttermek kínálatát végig kóstolva ihletet kapott.

Ligur-konyha

Egy tradícionális Ligur-i vacsora elmaradhatatlan fogásai közé tartozik a homár, tőkehal és a kaviár is. A hal ételek kedvelői valósággal a mennyekben érezhetik magukat, míg a vegetáriánusok a pesto alla Genovese-t szintén élvezettel fogyaszthatják. Házi tésztájuk alapanyaga a friss bazsalikom, fokhagyma, feta, fenyőmag és olivaolaj. A sertés és nyúlhús olasz családi kedvencek, míg a helyben termesztett és néha vad saláta levelek fantasztikus kísérői a helyi olasz konyha remekeinek. Az édesszájúak nagy örömére is tartogat Olaszország meglepetéseket: Pandolce genovese, amaretti és Cubeli. Kóstolja végig olaszországi nyaralóink egyikében való vakációja alkalmával.

Liguria-i kultúra

Sok fesztivál és számos ünnepség szórakoztatja a helyi és külföldi turistákat egész évben, akik Olaszország e régiójában töltődnek fel. 1962 óta rendezik évente Genovában a „Salone Nautico” csónakbemutatót, ahol jachtokat, hajókat állítanak ki a legújabb trendek szerint. Válassza olaszországi nyaralóházaink egyikét egész családjával, hisz gyerekei is élvezni fogják a Città dei Bambini kicsiknek szóló interaktív múzeumot. Európa legnagyobb akváriumában 70 medencében több, mint 600 fajta halat lehet megcsodálni a többi vízi növény-és állatvilággal együtt.

Aktív pihenés Liguria-ban

Akár hajókázás a tengeren, búvárkodás, snorkeling, vagy szörfözés, esetleg túrázás, biciklizés a hegyekben, mind emlékezetessé teszik a kikapcsolódást. Pihenje ki magár linguriai nyaralás alkalmával üdülőházaink egyikében, és a tengerpart mellett fedezzék fel a hegyek, völgyek, valamint a csörgedező patakok varázsát családjával, barátaival. Találkozzon élőben bálnával, hisz Porto Venere partjai vonzzák a kristálytiszta tengerben élő bálnákat, delfineket. Adja át magát az olasz kultúrának.

Miért válassza a NOVASOL szolgáltatásait?

Igényeinek megfelelően választhat könnyedén a széles skálájú magánház kínálataink között elérhető áron, éjjel-nappal weboldalunkon. Nyaralóházaink Olaszországban csak egyike az európa 28 más országaiként választható üdülőhelyeinknek, ahol lehetősége van Önnek és családjának villáinkban, apartmanjainkban, üdülőházainkban és lakásainkban eltölteni életük egyik legjobb nyaralását. Elhivatott munkatársaink készséggel segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb nyaralóházat telefonon és irodáinkban személyesen, hogy valódi álomnyaralásban lehessen része Önnek és családjának, barátainak.