search

Apartmanok a csodaszép La Spezia öbölben

La Spezia öböl

La Spezia egy 100 000 fős város észak-Olaszországban a Ligur-öbölnél. Genovától 1,5 órányira délre, a Cinque Terre közelében Viareggio-tól északra 60-km-re helyezkedik el. La Spezia-t a gyönyörű tenger, hegyek és folyók és gazdag történelmű falvak veszik körül. Hatalmas előnye a gyönyörű fekvése, továbbá kevésbe zsúfolt, mint mondjuk az olasz Riviéra fővárosa Genova. Béreljen apartmant Liguria területén, vagy Olaszország más varázslatos tartományait, fedezze fel kelet Ligura településeit!

Itt találhatók a liguriai Riviéra legszebb részei: a Költők Öble és a Cinque Terre. Portovenere-vel és a Cinque Terre öt falvával UNESCO a Világörökség részévé minősítette ezt a partszakaszt. A táj kissé zord, sziklás és nehezen megközelíthető részei miatt igazán festői és romantikus. Töltse nyaralását olaszországi apartmanházaink egyikében és fedezze fel Liguria különleges természeti és kultúrális kincseit.

Látnivalók La Spezia-ban

A tengerpartról hihetetlen látvány tárul elénk, hisz a távolban magasodó hegyek, zöld, buja dombok nem hétköznapi érzéssel töltenek el. Itt található az egyik legfontosabb olasz kikötő és az Olasz Haditengerészet hajógyára. Megcsodálhatjuk a várat, számos templomot és múzeumot míg bejárjuk a környéket. Rengetek Art Nouveau stílusú villáktól a szavunk is biztosan elakad. La Spezia egy tipikus hely, ha kicsit bele szeretnénk olvadni a jellegzetes olasz mindennapi életbe. Ehhez talán a legalkalmasabb, ha a helyi piacra is ellátogatunk, ahonnan bizonyára Ön is friss portékákkel telepakolt bevásárló táskákkal tér vissza majd a szálláshelyére: az ízletes zöldség, gyümölcs, pesto és hal kínálatban biztosan nem csalódik majd. Miért ne készítené el kedvenc olasz receptjét liguriai nyaralóházaink egyikében? Foglalja le La Spezia városában az Önnek legszimpatikusabb üdülőházat és lepje meg vele családját következő vakációjuk alkalmával.

La Spezia környéke

Portovenere La Spezia-tól keletre található. A képrázatos tengerparti településről könnyen elérhetőek hajóval Palmaria, Tino és Tinetto szigetei, melyek szintén a Világörökség részei. A Kék Barlang „Grotta Azzurra” például kizárólag hajóval közelíthető meg, a Grotta dei Colombi barlang pedig csak hegymászó felszereléssel. Induljanak el és fedezzék fel La Spezia leírhatatlan környékét liguriai nyaralóházaink egyikéből az egész családdal és kapcsolódjanak ki. A XIX. századi börtön, valamint a világítótorony Palmaria jellegzetes látnivalói.

A NOVASOL elhivatott munkatársai készséggel állnak rendelkezésére. Keressen fel minket és mi segítünk kiválasztani az Önnek és családjának legmegfelelőbb apartmanházat álmai nyaralásához.