search

Lecce nyaralóházai Olaszországban

Nyaralás az olasz tengerparton Lecce nyaralóházaiban

Ha Gent Észak Firenzéje, akkor Lecce nyugodtan viselheti ezt a címet, még akkor is, ha ugyanabban az országban található, mint a reneszánsz épületeiről világhíres művészeti és kulturális központ, Toszkána büszkesége. Gentben még a folyó is stimmel - ahogy Firenzében az Arno két partján sorakoznak a szebbnél szebb építészeti látványosságok, úgy tükröződnek a Leie vízében Gent gyönyörű középkori épületei. Foglaljon le kínálatunkban egy olasz nyaralóházat és induljon útnak Leccébe.

Mindkét város fontos jellemzője az egyetem - bár folyóval a felszínen nem, de híres egyetemmel Lecce városa is büszkélkedhet. A városképet a barokk stílus határozza meg - a geológiai adottságok is segítettek ennek a gazadagon díszített építészeti stílusnak, hiszen a puha és könnyen megmunkálható leccei mészkőből könnyű gyönyörű és aprólékos részletekkel teli homlokzatokat készíteni. Válassza ki az Ön és családjának a legmegfelelőbb olasz szállást, egy egyszerű apartmant, luxusvillát, vagy egy igazi akár kutyabarát Lecce nyaralóházat medencével.

A barokk Róma szülötte - Lecce városképét is akkor kezdte meghódítani ez a művészeti irányzat, mikor püspöki székhellyé vált. A pazar templomok mellett a lakóházakon, szobrokon is megtaláljuk a várost teljesen uraló barokk jegyeket - a római színház és a főtéren található amfiteátrum lógnak csak ki ebből az egységes képből. Olasz apartmanok Leccében rendkívül jó választás egy kiadós pihenéshez a tengernél.

Lecce nyaralóházak, Puglia régió legszebb üdülőhelyei

Lecce szerencsére nincs telezsúfolva turistákkal - vidám hangulatú egyetemi város, ahonnan könnyen elérjük akár a csizma sarkában található, több magyar történelmi vonatkozással is rendelkező Otranto városát, ami Olaszország legkeletibb pontja. Nyáron a tengerparton Otranto-ig vezető út mellett megtelnek a strandok és nyaralóhelyek, míg szezonon kívül teljes magányban kószálhatunk a vidéken.

Képtalálat a következőre: „lecce”