search

Olasz nyaralás Palermo jellegzetes városában

Igazi Szicíliai kikapcsolódás Palermo olasz városában

Palermo Szicília, a Földközi-tenger legnagyobb szigetének a fővárosa. Egzotikus, már kicsit afrikai hangulatú, de emellett kaotikus város, szép látnivalókkal. Egykori tündöklése mára megkopott, de Szicíliában járva érdemes felkeresni.

A Palazzo dei Normanni és a Capelle Palatina Palermo legfigyelemreméltóbb nevezetessége. A Palazzo dei Normanni Európa legöregebb királyi palotája. A 9. századi arab palotát a 12. században alakították át a normann királyok igényei szerint. Az egyik legnépszerűbb mai olasz nyaralóhely, Szicília normann uralma alatt a Palazzo volt a királyok palotája. 1947 óta Szicília regionális parlamentjének a székhelye. A palazzo földszintjén található Capella Palatina, azaz az udvari kápolna a palota egyik legszebb része. Foglaljon szállást Palermoban hogy mindezt megismerhesse. Válasszon ízlésének megfelelő olaszországi nyaralóházat a NOVASOL kínálatából. 1132-ben épült, egy 1080-as kápolna alapjaira. Arab és nyugati hatások is megfigyelhetők a belső térben. Figyelemre méltóak a konstantinápolyi művészek által készített, a világ legszebbjei közé tartozó mozaikok, és a római oszlopok.

Üdüljön idén Palermoban egy nyaralóházban

Ugyanakkor, hogy mindezek mellett milyen jelentős és figyelemre méltó látnivalók vannak erre, mi se bizonyít jobban, mint hogy 2015-ben Palermo arab-norman épületei, valamint Cefalu és Monreale székesegyháza (ezek is bemutatásra kerülnek az alábbiakban) felkerült a Világörökség listájára. Olaszországban egyedülálló az a kulturális és építészeti sokszínűség, ami Palermót jellemzi. A városra jellemző a street-food nagy választéka, valamint a (sokszor kaotikus, koszos) piacok egyvelege is. A látnivalók itt nincsenek egymáshoz annyira közel, valamint az utcahálózat egy labirintushoz hasonlít, könnyű eltévedni. 

Képtalálat a következőre: „palermo”