search

Villák és apartmanok Toszkánán, Pisa városában

Privát nyaralók Pisa városában

Pisa

Pisa a festői Toszkána egyik legkedveltebb városa, rengeteg turistát vonzz világszerte. Olaszország északnyugati részén helyezkedik el, Firenzétől körülbelül 85 km-re. Fekvése nagyon szerencsés, ugyanis Pisa egy óriási természetvédelmi területnek köszönhetően (Migliarino San Rossore Massaciuccoli) a tengerpartig is elér. Pisai nyaralás alkalmával igazi változatos pihenésben lehet része, ugyanis a városi forgatag és a pihentető tengerpart mellet hegyi túra útvonalakat is kipróbálhat a Borút-hegységnek és az illatos olajfa- és szőlőültetvényeknek köszönhetően.
Foglaljon apartmant a NOVASOL-on keresztül, hisz nálunk az Ön igényeinek megfelelően találhat nyaralóházat Toszkánán, illetve Olaszországon kívül 28 országban európa szerte. Pihenjen a Földközi-tenger partján a Marina di Pisa, Tirrenia és Marina di Vecchiano strandjain családjával, majd járják be a közeli hegyvidéket.

Látnivalók és érdekességek Pisa városában

Pisai ferde torony – Torre Pendente

A katedrális harangtornya, a Dóm téren fekvő Torre Pendente a világ egyik leghíresebb tornya. Több ezer olasz és külföldi turistát vonz világszerte, ez a homokos-agyagos talajra épített és ezáltal elferdült, közel 200 évig épült 55-56 méter magas torony. A 2001-ben befejeződött felújítás után, 300 évig garantálják az 5,5°-ról  3,99°-ra csökkentett dőlés szög stabilitását. Pisa nem csak a ferde toronyról, hanem például Galileo Galilei kíésérletéről is híres. Itt bizonyította be, hogy a tárgyak esési sebessége független azoknak súlyától.
Toszkánai nyaralóházainkban való pihenése alkalmával feltétlenül látogasson el a Piazza dei Miracoli, azaz a korábban Dóm-térként ismert Csodák terére, ami mára az UNESCO által a Világörökség része. A ferde torony mellett itt található a Dóm a keresztelőkápolnával, a Lungarni és a monumentális temető.

Kirándulás a környéken

Toszkánának a Pisa melletti vidéke rendkívül gazdag látnivalókban, kultúrában, valamint pihentető- és a sport tevékenységi lehetőségekben egyaránt. Töltse vakációját olaszországi privát apartmanjaink egyikében Toszkánán, és tölte fel tesét-lelkét akár az egyik gyógyhatású vízforrásból táplált termálfürdőben Casciana Terme-n, vagy San Giuliano-ban. Vagy pattanjon autóba és adja át magát a csodaszép Volterra középkori, reneszánsz stílusú városnak, ahol megtekintheti Akropolisz és Nekropolisz színház maradványait. Majd hajtson tovább San Miniato városába, ahol a katedrális, vagy a Federiciana-erőd tekintélye biztosan leveszi majd a lábáról.

Helyi ízek

Kóstolja végig az olasz konyha finomabbnál-finomabb fogásai közül  a Cecina csicseriborsós süteményét és a Panzanella paradicsomos-hagymás hidegtálat. Semmiképp se hagyja ki az ízletes Lari cseresznényt és a San Rossore Migliario erdő fenyőmagját sem. Remekül fog esni egy pohár ínycsiklandozó fehér, vagy vörös bor, amit elfogyszthat a toszkánai nyaralóház teraszán barátai és családja társaságában Pisán és környékén Olaszországban. Nyaraljon a NOVASOL üdülőházai valamelyikében, legyen a vakációja igazi élmény.