search

Nyaralóházak Toszkánán, a csodaszép Pistoia városában

Toszkána vidéke

Pistoia Olaszország északnyugati részén, Pisa és Firenze között 60-km-re helyezkedik el. Lakosainak száma körülbelül 90 000 főre tehető. Egyik legkedveltebb toszkánai úticél a káprázatos, reneszánsz-kori emlékműveiről híres, Római Biradalomból fennmaradt város. Foglaljon le egy nyaralóházat Pistoia-ban és fedezze fel a festői Toszkána környékét.

A város nevezetességei, privát nyaralók Pistoia-ban

Azoknak, akiket magával ragad az olasz történelem és kultúra, mindenképp ajánljuk meglátogatni a San Zeno székesegyházat, míg olaszországi apartmanjaink kényelmét élvezik Toszkánán. Gyönyörű homlokzata, monumentális belső tere és értékes kincstára feltétlenül megér egy pár órás programot, a múzeumként látogatható, XII. századi reneszánsz és barokk jegyeket őrző katedrálisban. Legféltettebb kincsként őrzik San Jacopo kápolnájának csodálatos ezüst oltárát, melyet több mint 600 szobor és dombormű díszít.

Giostra dell’Orso

Ha júliusban foglal apartmanházat Toszkánán, akkor részt vehet Pistoia védőszentjének, Szent Jakabnak a tiszteletére megrendezett történelmi felvonuláson, a Giostra dell’Orso-n  a Dóm-téren. Erre az alkalomra több ezer olasz és külföldi turista látogat el Pistoia városába. Emellett számos fesztivált rendeznek az év mind a négy évszakában, amiért érdemes egész évben ellátogatni Pistoia  sokszínű településébe.  A katedrálissal szemben található Andrea Pisano műve a Baptistery. A nyolcszögletű templom igazán lenyűgöző a különleges fehér és zöld márvány burkolat, valamint hatalmas oszlopsorának köszönhetően.

Látnivalók és érdekességek

A szebbnél-szebb paloták, templomok és múzeumok mellett megtaláljuk a régi és még mai is működő kézműves helyeket is. A cintányérkészítés jelenleg is működő, sőt világhírű mesterség Pistoia-ban. A Dóm-teret az ország egyik legszebb tereként emlegetik. Olaszországi nyaralóházaink egyikében, Toszkána régiójában nyaralva változatos és felejthetetlen vakációban lesz része Önnek és az egész családnak.
Az Ospedale del Ceppo kórházat még a XIII. Században alapították és ápolási adományokból tartották fenn, és többek között a nem mindennapi előcsarnokáról híres. A Palazzo del Comune a XIV. században épült, a XVII. században pedig összekötötték a katedrálist a palotával egy fedett híddal.

Kirándulás a környéken

A környék egyik legszebb hegyvidéki, középkori falucskája Cutigliano, ami nem mellesleg hegyi túrák közkedvelt kiindulópontja. Igazi jellegzetes Toszkán nyaralóházainkra bukkanhat, ha szabadságát igazi pihenéssel kívánja eltölteni családjával, barátaival. Fedezze fel az olasz kultúrát, történelmet és kóstolja meg a helyi konyhát, valamint járja be a hegyvidéket és Toszkánát Cutigliano falucskájából indulva. Sétáljon át a Lima folyó feletti 212 méter, ezáltal a világ egyik leghosszabb, 40 méter magas gyalogos függőhídján, a Ponte Sospeso di San Marcello Pistoiese-n.

Pescia egy nyüzsgő kisváros Pistoia-tól körülbelül 30 percre. Olaszország legnagyobb virágpiacáról híres, ahol naponta közel 3 millió virágot adnak el a két hétig tartó fesztivál alatt. Minden évben valamilyen különlegességgel készülnek: volt, hogy sötétben világító foszforeszkáló virággal térhettek haza az odalátogatók.

Nyaraljon toszkánai apartmanjaink egyikében, és járja be a festői vidék jellegzetes látnivalóit. Hozza magával családját és barátait, hogy együtt igazi felejthetetlen olasz nyaralásban legyen részük a NOVASOL kényelmes, otthont idéző privát nyaralóiban. Pistoia-i nyaralása egyike lesz Ön és családja kedvenc vakációinak.