search

Nyaraljon a romantikus Veronában

Verona

Ha Olaszország Veneto régiójára esett a választása, akkor feltétlen járja be Verona gyönyörű és világhírű városát. A Garda-tó mellett  Bologna városától északra helyezkedik el Észak-Olaszországban. Fekvése igen szerencsés, ugyanis a Garda-tó dombos vidéke és a veronai síkság igazán változatos képet tár elénk.

Foglaljon szállást olaszországi nyaralóházaink közül Veronában és  barangolja be a csodaszép óvárost, valamint a festői környéket. Pattanjon lóra, vagy üljön kerékpárra, hisz remek lehetőség végigjárni a helyi pincészeteket és végig kóstolni a különleges olasz borokat. A Garda-tó partján és környékén alpesi kunyhókhoz lehet elkirándulni a hegyekben. Monte Baldo-ból remek kilátás nyílik a tóra. Pihenjen Veneto apartmanunk valamelyikében, hogy részese lehessen egy lenyűgöző nyaralásban. Ha pedig már bejárták a hegyeket, látogassanak el a Lessinia fennsíkhoz, mely a Lessinia Nemzeti Parkban található. Tipikus kőházak mellett haladhatnek el, melyek egyedi, különleges hangulatot nyújtanak.

Verona

Biztosan hallott már a veronai Arena-ról, ahol világhírű operafesztiválokat rendeznek évente. Veronai nyaralóházából indulva bolyonghat az óvárosban, mely a kelta időkbe repít vissza. A római hódítás nyomai a mai napig észrevehetők, néhány épület az UNESCO által Világörökségnek nyilvánítottak.  

A Piazza delle Erbe egyike a legérdekesebb negyednek. Paloták, patrícius házak és tornyok vesznek körül. Verona szimbóluma a Madonna is itt található. A veronai aréna a világ második legjobban megmaradt amfiteátruma a római Colosseum után. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb venetoi nyaralóházat privát szállásaink közül egyszerűen, néhány kattintással.

Sétáljon el a híres Júlia erkély alatt, mely egyből elénk tárja Rómeó és Júlia erkély jelenetét Shakespeare művéjéből.

Castelnuevo del Garda

 A Garda-tó partján található helyes kis település. Sok butikot, antik boltot és kávézót és történelmi épületet rejt a város. Hangulata csodás, hisz olaj-és szőlő ültetvények ölelik körbe. Töltse vakációját Veneto régió nyaralóházában és fürödjön a kristály tiszta Garda-tóban. Egyik ikonikus épület a Madonna degli Angeli templom. Minden korosztály jól fogja magát érezni, hiszen a közelben található a Gardaland vidámpark, valamint a tenger élővilágát bemutató Sea Life Aquarium, mely rengetek fiatal túristát vonz a környékre. Akár a hosszú séták, a fürdőzés, a vidámpark, a túrázás, vagy a vízi sportok csalogatják ide garantáltan jól fogja érezni magát.

Velence mindössze 120 km-re található, autópályán hamar megközelíthető. Remek egész napos programot ígér, és felejthetetlen élményeket. Utazzon Olaszországba és töltődjön fel a NOVASOL nyaralóházaiban.