search

Kiadó nyaralóházak Svájcban

 

Kiadó nyaralóházak Svájcban

Nyaralóházak Svájcban

Bár Svájc kicsi ország, télen-nyáron rendkívül népszerű nyaralóhely. Éppen mérete miatt kellemesen bejárható; nyaralóházából néhány óra alatt az ország bármelyik részére eljuthat autóval vagy vonattal. Este pedig visszatérhet komfortos nyaralóházába vagy városi apartmanjába, és intim légkörben, családja körében pihenheti ki a nap fáradalmait. Legyen szó téli vagy nyári pihenésről, Svájcban biztosan fantasztikusan fogja érezni magát az egész család, nyaralóházaink ugyanis mindennel fel vannak szerelve, amire csak pihenése során szüksége lehet. A stílusuk pedig rendkívül változatos, mert minden nyaralóház berendezése a mindenkori tulajdonos egyéni ízlését tükrözi. Válassza ki az ízlésének és igényeinek leginkább megfelelő nyaralóházat Svájcban!

 

Élményekkel teli nyaralás Svájcban

A gyönyörű hegyvidékek nyáron túrázásra csábítanak; nincs is annál nagyszerűbb családi ebéd, mint álomszép látványt ígérő kilátóknál piknikezni. A sziklamászás és a hegyi túrabiciklizés szintén igen kedvelt sporttevékenységek Svájcban, a számtalan gleccsertó pedig biztosítja a kellemes felfrissülést a forró nyári napokon. Mivel a körülmények rendkívül kedvezőek a folyami sportokhoz, a canyoning és a vadvízi evezés is népszerű sportágnak számítanak a svájci Alpokban. Olvasson utána, hogy az ország melyik részén milyen programlehetőségeket és látványosságokat talál, és foglalja le még ma svájci nyaralóházát! Természetesen a téli sportok szerelmesei is a legjobb helyen vannak Svájcban. Fantasztikus sípályák, egész télen át megbízhatóan behavazott hegyek, szikrázó napsütés és csodás kilátás vár Önre a svájci Alpokban. Síelés vagy snowboardozás után pedig lazuljon el az egyik közeli termálfürdőben, és élvezze a széles wellness kínálatot! Végül zárja a napot privát nyaralóházában; pihenje ki a nap fáradalmait a kandalló körül üldögélve, forralt borozgatva családja körében, esetleg szaunázzon egyet nyaralóháza privát szaunájában!

 

Látnivalók és programok Svájcban

A svájci népünnepek nagyon népszerűek, mert az ország népe rendkívül hagyománytisztelő, szereti és megéli tradícióit, és szívesen hordják a hagyományos öltözeteket is. November negyedik hétfője remek alkalom Bern meglátogatására, ekkor rendezik meg ugyanis minden évben a híres hagymavásárt (Zibelemärit). A mindenféle kompozíciókban összefűzött hagymán, fokhagymán kívül természetesen árulnak itt mindenféle hagyományos kézműves termékeket – kerámiákat és textíliákat –, és finom falatok is akadnak bőséggel, mint például hagymaleves, hagymás süti, fokhagymás melegszendvics (Knoblibrot) vagy éppen hagymás sültkolbász. A mintegy 700 árus reggel 6-tól este 6-ig várja a hagymára éhes vendégeket. Minden év augusztusában kerül megrendezésre Zürichben a Streetparade nevű house és techno fesztivál. Ezt a 24 órás nagyszabású bulit 1992 óta minden évben megrendezik a Zürichi-tó körül, mint a szeretet, a béke, a nagylelkűség és a tolerancia demonstrációját; az esemény minden évben több százezer embert vonz ebbe a kis alpesi országba. Válasszon egy zürichi városi apartmant vagy egy Zürich környéki nyaralóházat, ahonnan autóval vagy akár vonattal is könnyedén elérheti a fesztivál helyszínét!

Szintén augusztusban rendezik meg – immáron 1946 óta minden évben – a neves locarnói filmfesztivált. Bár anno kis filmvetítésként indult, mára mozi imádók tízezrei látogatják a fesztivált, ahol 11 nap alatt közel 500 filmet vetítenek különböző helyszíneken.