search

Kiadó nyaralóházak Svédországban

 

Kiadó nyaralóházak Svédországban

Kiadó nyaralóházak és aparmanok Svédországban

Svédország sokkal több szépséget és kalandlehetőséget rejt magában, mint gondolnánk: a méltán népszerű főváros, Stockholm óvárosának girbe-gurba ódon utcácskái, Öland, Skĺne és Halland régiók csodás homokos strandjai és Bohuslän drámai, sziklás vidékei biztosan Önt is el fogják varázsolni. Fedezze fel idén nyáron ezt a titokzatos északi országot, és tegye mindezt egy kényelmesen berendezett svédországi nyaralóházból.

Nyaralóház keresés

 

 

 

 

Nyaralóházas pihenés Svédországban

Svédországi nyaralóházaink minden szükséges eszközzel fel vannak szerelve, amire Önnek nyaralása során szüksége lehet. Bár a nyaralóházak és apartmanok színvonala szinte megegyező, a stílusuk teljesen különböző, mivel minden nyaralóház berendezése a mindenkori tulajdonos személyes ízlését tükrözi, ami a nyaralás élményét sokkal személyesebbé teszi. Válassza ki az Ön stílusához leginkább passzoló, és igényeinek leginkább megfelelő nyaralóházat, és indítsa svédországi felfedezőútját ideiglenes svéd otthonából! Olvasson utána, hogy Svédország melyik régiója milyen programokat és látványosságokat kínál, és foglalja le a kiválasztott régióban svédországi nyaralóházát!

 

Feltöltődés vidéken, egy svédországi nyaralóházban

A svéd vidék szépsége egyedülálló, nem is csoda, hogy mára a természeti kincsek épségének megőrzése érdekében 28 nemzeti park létesült az ország területén, az UNESCO pedig egész Lappföldet természeti és kulturális világörökségnek tekinti. Svédország legnagyobb részén - északi fekvése ellenére is – mérsékelt éghajlat uralkodik, ugyanis a Golf-áramlat által hozott meleg nagyban befolyásolja az ország éghajlatát. Bár a déli részen még lombhullató erdők jellemzik a tájat, az ország nagy részét sűrű fenyvesek borítják, s fenyőviasz illata lengi be a vidéket. Észak felé haladva aztán lassanként a sokkal alacsonyabb tundra növényzet válik meghatározóvá. A déli országrész gyönyörű, homokos strandjainak szépsége megnyugvást hoz testnek és léleknek, és a nyári hónapokban akár egy fürdőzős-strandolós nyaraláshoz is tökéletes helyszínként szolgálnak ezek a partszakaszok.

Svédország rendkívül híres jávorszarvasairól. Amennyiben szeretné ezeket a csodálatos állatokat természetes környezetükben látni, mindenképpen látogasson el a markarydi jávorszarvas szafariparkba. A park 13 hektárnyi területen fekszik, és saját autóval bejárható. Ne felejtse el bepakolni fényképezőgépét, hiszen minden bizonnyal Önnek sem minden nap van lehetősége jávorszarvasokat fürdőzés vagy szarvasborjúkat játék közben megfigyelni. A park garantáltan felejthetetlen élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Kulturális élmények – nyaralóházak Stockholmban

Ha pedig Ön inkább kulturális élményekre vágyik, járja be Astrid Lindgren, híres svéd írónő életének legfontosabb állomásait, sétáljon azokon az utcákon, amiket az írónő meséiben ábrázol, és adja át magát a varázslatnak! Mivel az írónő hosszú évekig élt Stockholmban, a főváros is bőséggel rejt szobrokat és más emlékhelyeket. A 14 szigetre épült, csodálatos földrajzi fekvésű főváros, Stockholm mindenképp megér egy látogatást. Az óváros, Gamla Stan a város legszebb, és turisztikailag is legnépszerűbb része. Andalogjon a girbe-gurba utcácskákon, csodálja meg az ódon épületeket, a királyi palotát, és a 14. században épült királyi katedrális, a Storkyrkan különleges konstrukcióját! Ha pedig megunta a romantikus környezetet, térjen vissza a város modern részébe, ahol trendi divatüzletek, és felkapott kávézók tömkelege vár Önre. A borsos árak ellenére mindenképp megéri kipróbálni a helyi ízeket, és megismerni a helyi hagyományokat. A délutáni kávé és sütemény fogyasztása – az ún. fika – általános svéd tradíció; szinte minden kávézóban vannak ennek megfelelően kávé és sütemény menük. Tisztelje a hagyományokat és egyúttal dőzsöljön egy nagyot délutánonként – a hosszú városnézés, és a sok séta után, higgye el, megérdemli! Egy kényelmes stockholmi nyaralóház a lehető legalkalmasabb kiindulópont Stockholm és a környező vidék felfedezésére.