search

Nyaralóházak Szlovákia ezerarcú területein

Szlovákia meglehetősen csodás kis hegyvidéki ország, ahol a történelmi látnivalók és a lenyűgöző tájak váltakozva kínálkoznak a turisták számára. Utazzon családjával a szomszédos országba, pihenjenek valamelyikben a nyaralóházak Szlovákia kínálatunk közül aktívan télen-nyáron!

nyaralóházak Szlovákia

Látnivalók, nyaralóházak Szlovákia vonzáskörzetében

Szlovákia hegyvidékeit a Kárpát-ívnek köszönheti, ami keletről és nyugatról öleli át az országot, ezáltal sokszor vadregényes, néhol érintetlen természeti területeket kialakítva maga körül. Északnyugatra a Roháče-hegység, északon az Oravská Magura és az Oravské Beskydy-hegység színesíti a vidéket. Közép-Szlovákiában, különösen a Tátra vonzza a turistákat mindenki örömére nemcsak télen. A Magas-Tátra 30 km hosszan nyúlik el, melyet Tátra-ívnek nevezünk. Ezzel a távolsággal a főgerinc a világ legrövidebb magas hegyvonulata. Szlovákia természeti adottságainak köszönhetően éppen ezért sem feltétlenül kell szomorkodnunk, ha csak egy hosszú hétvégét tudunk eltölteni az országban feltérképezni Szlovákia gyöngyszemeit.

Pihenjen családjával az Eperjes régió nyaralóházai valamelyikében és túrázzanak a Magas-Tátra hegyvidékében, vagy síeljenek a kitűnő síparadicsomokban télen. A Magas-Tátrának közismerten a hegyvidéki levegője már önmagában gyógyító hatású, varázslatos vízeséseit a bevállalósabbak akár fentről is megcsodálhatják. A Csorba-tó ideális kiindulópontja a túráknak, síparadicsoma télen talán a legnépszerűbb, ezáltal bőséges szálláslehetőséget kínál minden igényt kielégítve. Lélegzetelállító a napkelte-napnyugta, ahogy a Tátra-csúcsok napsugárba borulnak.

További látnivalók, nyaralóházak Szlovákia területein

A Magas-Tátra gazdag történelmi múlttal és népművészeti örökséggel is dicsekedhet. A táj kivételes adottságai mellett sem lehet szó nélkül elmenni, hiszen sziklás hegygerincek és érintetlen területek garantálják a háborítatlan kikapcsolódást. Válassza a NOVASOL kínálatából valamelyik nyaralóházak Szlovákia üdülőobjektumot, melyben családjával, szeretteivel valódi kikapcsolódásban lehet része. Felejtse el a szürke hétköznapok stresses mindennapjait! Vesse bele magát egy szlovákiai nyaralásba és vigye akár magával négylábú házi kedvencét. A NOVASOL több ezer kutyabarát szálláshellyel rendelkezik Európa-szerte sőt, jónéhány kiemelten kutyabarát koncepcióval is rendelkezik. Sétáljanak együtt a Pienin-hegység vonulatában, aki pedig kedveli az adrenalin nyújtotta izgalmakat raftingolhat is a Dunajec-folyó csodaszép medreiben. A vidék kiváló a horgászathoz, illetve a kajakozáshoz is, de kerékpárral is igazi élményben lehet részünk.

A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park hihetetlenül gyönyörű vidéken található az ország közepén megtűzdelve szorosokkal, szakadékokkal, vízesésekkel, rétekkel. Túrázáshoz abszolút ideális a terep, hiszen a nehezen járható szakaszokon fahidak segítik az átkelést, illetve magas létrák biztonságot nyújtó vasláncokkal könnyítik meg az előre jutást. Besztercebánya régió nyaralóházai a NOVASOL ajánlásával, valamint az otthon kényelmével garantálják a teljes kikapcsolódást és feltöltődést. Fogja kézen szeretteit és vágjanak bele egy szlovákiai kalandba, barangolják körbe a nemzeti park természeti kincseit! A Sucha Belá-patak az egyik legérdekesebb karsztos része a parknak. Turista jelzéssel felfestett kijelölt ösvény vezet a szurdokhoz, amit számos szépséges vízesés díszít, illetve egy kolostor is útba esik. Podlesokból indulva ne felejtsünk el vízálló túrabakancsot magunkhoz venni, hiszen többször a lábunk alatt folyó patak keresztezheti utunkat. Besztercebánya település Szlovákia egyik legszebb történelmi vonatkozású városa, mely a Garam-partján fekszik. Az Alacsony-Tátra látványos vonulatai övezik, ami miatt leginkább télen a legkedveltebb úticél a vendégek körében nemzetközi színvonalú síparadicsomoknak köszönhetően. Béreljen a NOVASOL nyaralóházai közül Szlovákiában, töltődjön fel egy besztercebányai nyaralás keretein belül!

Történelmi városok, nyaralóházak Szlovákia vidékén

Besztercebánya már a 9. századtól lakott volt, a történelem során számtalan híres épülettel gazdagodott. Az óváros maradt leginkább korhű, hisz a gondos restaurálásnak köszönhetően több épület megőrizte régi jellegét, ezáltal eredeti pompájukban tündökölhetnek a romantikusan  kanyargós besztercebányai utcácskák. Igyanak egy kávét valamelyik nyugalmat árasztó kávézóban és hallgassák az autentikus szlovák dallamokat! Garamszeg is egy olyan gyöngyszem, melyet idelátogatása alkalmával semmiképp se hagyja ki! A falu fatemploma a Kárpátok hét másik fatemplomával együtt az UNESCO Világörökség része 2008 óta. A garamszegi fatemplom a 18. század óta a település ékessége, mely leginkább skandináv jellegű stílusának köszönhetően egyedülálló. Pihenjen valamelyikben a nyaralóházak Szlovákia lehetőségeink közül és hallgassa meg a fatemplom érdekességét egy szervezett idegenvezetés keretein belül! Annak idején szigorú előírásoknak kellett megfelelni egy protestáns templom építésének. 1 éven belül fel kellett, hogy épüljön, valamint egyetlen vasszöget nem lehetett használni, kizárólag fából készült alapanyagokat használhattak az építkezés során. Ez nagyban bonyolította az építkezést, de ennek köszönhetően a templom Garamszeg, valamint a régió egyik legértékesebb műemléke a mai napig.

Az Alacsony-Tátra Déményfalvi-völgyben található Szabadság-barlang vita nélkül az egyik legszebb föld alatti helyszíne Szlovákiának. Autóval egész közel lehet megközelíteni a barlang bejáratát, miután kezdődhet az 1-1,5 órás föld alatti kaland. Karon ülő gyermekkel érkezőknek a rengeteg lépcső miatt még kevésbé ajánlatos, viszont 4 éves kor felett a gyerkőcök is élvezni fogják ezt a fajta túrát. Töltsenek egy szuper vakációt akár nagyobb társasággal szlovákiai Zsolnay régió nyaralóházban és vessék bele magukat a barlangi túrába!

Kirándulások, nyaralóházak Szlovákia kínálatunkból

Szlovákia másik legnagyobb és nem is olyan régen hivatalossá tett (2013-ban) legszebbnek nyilvánított települése Kassa (Kosice), ami egyben régió is és az ország délkeleti részén helyezkedik el. Számos középkorról fennmaradt épület található az ország ezen részén, melyek igazi gyöngyszemekként ékesítik egyedülállóan az országrészt, hisz a számos középkori épület annyira koncentráltan található a kassai régióban, mint sehol máshol Szlovákiában. Kelet Szlovákia gazdasági és kulturális központja, amit egyébként a béke városának is becéznek. A rengeteg gyöngyszem közül mindenképp meg kell említenem a Szepesi várat, ami a 900 évével az egyik legnagyobb vár Európában. Nem véletlenül szerepel az UNESCO Világörökségi listán: gyönyörű helyen, szinte érintetlen természeti környezetben, hatalmas mésztufa sziklán magasodik. Látogasson el szeretteivel a Szepesi várba, vegyen részt egy időutazáson! Igazán felemelő élmény lesz megpihenni egy Kassa régió üdülőházban az otthon kényelmével.

Próbálja ki, foglalja le valamelyik NOVASOL nyaralóházat, apartmant, esetleg luxusvillát sőt, lakóhajót is még ma és szervezze meg a családi nyaralást előre! Ha pedig egy nagyobb baráti társasággal érkezne utolsó pillanatban sem kell aggódni, hisz akár 10 fős nyaralóházba is foglalhat nálunk last minute kereteken belül. A NOVASOL több, mint 50 éve foglalkozik nyaralóház-közvetítéssel Európa-szerte. Jelenleg 26 országban jóval több, mint 50 000 nyaralóházban számos szervizirodával várjuk és fogadjuk a pihenni vágyókat gyermekkel, kutyával, nagyobb társasággal különböző koncepciójú üdülőházainkban. Mindegy, hogy egy elhagyatott, érintetlen természeti környezetben lévő kunyhó, vagy egy privát saját medencével rendelkező nyaralóház a tengerparton, illetve egy nyüzsgő városközponti modern apartman, esetleg egy egyedülálló ringatózó lakóhajó valamelyik kanálisban, vagy egy kihajózható vitorlás a tengeren, illetve a Balatonon a válasz ugyanaz: hagyja hátra a szürke hétköznapokat és pihenjen az otthon kényelmével, válasszon a NOVASOL nyaralóház kínálatából még ma!

Nyaralóházak Szlovákia kínálatunkból is bizonyára elnyerik tetszését, használja a szűrőket a keresésnél, vagy hívja elkötelezett munkatársainkat hogy segítsenek kiválasztani a tökéletes úticélt, szállást.