search

Kiadó nyaralóházak Szlovéniában

Kiadó nyaralóházak és apartmanok Szlovéniában

Töltse szabadságát idén egy szlovéniai nyaralóházban! Az Alpok és az Adriai-tenger között fekvő aprócska, zöld ország Önt is el fogja varázsolni! Méretéhez képest a domborzat és az időjárási viszonyok is rendkívül változatosak: a belső területeken a klíma inkább alpesinek mondható, míg a tengerparton mediterrán éghajlat az uralkodó. Az ebből adódó kontrasztok Szlovéniát egy igazán különleges nyaralási úti céllá varázsolják, amelyet bármelyik évszakban érdemes felkeresni. Élvezze az ország természeti szépségeit és kulturális látnivalóit, s töltse pihenését egy kényelmes szlovéniai nyaralóházban, távol a turistatömegektől családja körében!

Nyaralóházas pihenés Szlovéniában

Természetesen számos szlovéniai nyaralóház rendelkezik saját medencével, de a csodaszép – bár mindössze 50 km hosszú tengerpartról sem szabad megfeledkeznünk. Ezen a rövid, de annál változatosabb partszakaszon homokos strandok váltakoznak sziklás öblökkel. Egy biciklitúra a szlovén adriai partszakaszon egyike a legnépszerűbb és legszebb szlovéniai kirándulási lehetőségeknek; nem is csoda, hiszen szinte az egész szakaszon lélegzetelállító látványra letekintve kerekezik az ember. Szlovéniai nyaralóházához pedig lehetősége van kerékpárt is bérelni akár csak néhány napra, akár nyaralása teljes idejére. Érdeklődjön a témával kapcsolatban, amikor lefoglalja nyaralóházát vagy nyaralóapartmanját.

Szlovéniai pihenés a napos Alpokban

Szlovénia azonban sokkal többet nyújt a látogatóknak, mint egy rövid adriai partszakaszt: barlangok, hegyek, vízesések, folyók, tavak, hogy csak a természeti szépségeket említsük. Emellett pedig kulturális látnivalókból sincs hiány: várak, kastélyok és barokk városok – mint pl. Ljubljana és Maribor – várják a művészetkedvelő turistákat. Lipica - a lipicai ménes szülővárosának - meglátogatása igazi családi program: múzeum, méneslátogatás, lovasbemutatók, de rendeznek itt születésnapi programokat, sőt lovas esküvőket is. Mindenképpen látogasson el a Triglav Nemzeti Parkba, itt található ugyanis a szlovén Alpok legmagasabb, majdnem 3000 méteres csúcsa, a Triglav, valamint az Alpok egyik legvarázslatosabb helye: az 530 méteres magasságban fekvő Bohinj-völgy, és a kristálytiszta vizű Bohinj-tó. A téli sportok szerelmeseit is tárt karokkal várja Szlovénia: decembertől februárig számos gyönyörű, és modern sípálya üzemel - Krajnska Gora és Rogla a legnépszerűbb síterepek közé tartozna. Az árak visszafogottak, ugyanakkor a síelőknek semmilyen luxusról nem kell lemondaniuk. Egy fárasztó, sporttal töltött nap után pedig mi is lehetne jobb, mint privát nyaralóházunk nappalijában a kandalló mellett felmelegedni. A NOVASOL nyaralóházait országszerte több síterep közvetlen közelében megtalálja. Foglalja le nyaralóházát vagy nyaralóapartmanját a szlovén hegyekben még ma!

 

Kulturális kalandozások Szlovéniában – Ljubljana

A szlovén főváros rendkívül gazdag kulturális és történelmi emlékekben; ide összpontosul a szlovén művészet és a kultúra, antik és modern egyaránt. A városban járva mindenképp látogasson el a múzeum negyedbe! Itt található például a szlovén Louvre-ként is emlegetett Nemzeti Galériát, ahol az elmúlt közel ezer év legjelentősebb szobrai, festményei, és egyéb kultúrkincsei láthatók. Ezen kívül a méltán híres Nemzeti Múzeum is megér egy látogatást. Merüljön el Ljubljana óvárosának pezsgő kulturális életébe, élvezze a különböző hangulatú kávézók széles választékát és a sok-sok kulturális programot! Ljubljanai nyaralóházaink és nyaralóapartmanjaink nagyszerű kiindulópontként szolgálnak mind a város, mind a környező vidék felfedezésére.