search

szállások Bled, apartmanok Gorenjska területén Szlovéniában

szállások Bled

A NOVASOL Szálláok Bled között biztosan megtalálja az Önnek és szeretteinek legszimpatikusabb szálláshelyet. Pihenjen privát nyaralóházban az otthon kényelmével! Ha még sosem látogatta meg Szlovéniát, Bled kis városa a Gorenjska régióban lehet a tökéletes kezdete a látogatásnak. Bled környezete és a természeti szépségei egyértelműen az egyik legjobb alpesi úticél, ahol élvezheti az enyhe éghajlatot és a tó termál vizét. Nyaraljon Gorenjska nyaralóház kínálatunk egyikében Szlovéniában! A hegyek szépségei visszatükröződnek a tó kristályosan tiszta felszínén, miközben a friss levegő és a béke egy olyan légkört teremtenek, amely garantáltan megnyugtatja a látogatókat, így könnyebben maga mögött hagyhatják a mindennapi stresszt. Az alpesi tó körbevéve egy meredek sziklával, amely tetején egy vár magasodik, Szlovénia legotthonosabb helye.

Aki nem ismeri Szlovénia első számú turistacélpontját, azt gondolná, havas hegycsúcsok övezte türkizkék vizű, gleccser vájta tavat csak valami nagyon drága, és nagyon messzi helyen találni. Pedig a képeslap-szépségű Bledi-tó Budapesttől csak 510 kilométerre, azaz egy nagyjából ötórás autóútnyira fekszik. Ma nemzetközi turisták tömegesen – a kempingező hollandoktól a japán turistacsoportokig – csónakáznak át az ország egyetlen szigetére, hogy megkongassák a szerencsehozó harangot. De már 1855-től működött itt egészséges életre nevelő szanatórium, később pedig Titónak is volt itt nyári rezidenciája. Szállások Szlovénia ajánlatok között bizonyára talál az Ön és szerettei számára leginkább megfelelőbb nyaralóházat. Szlovéniai nyaralóházak kényeztetése alkalmával biztosan el lesz ragadtatva Bledi-tó nyújtotta szépségektől.

Látnivalók, szállások Bled vonzáskörzetében

Bled kicsiny városa leginkább az elbűvölő taváról híres a Bledi-tóról (szlovénul: blejsko jezero). A legmélyebb pontja 30 méter mély. Hőmérséklete elérheti az egészen kellemes 26 fokot a meleg nyári napokon köszönhetően a termálforrásoknak a tó északnyugati részén. Ez egy tökéletes hely a kikapcsolódásra a félig alpesi éghajlaton ebben a csodálatos zöld környezetben leginkább a nyári hónapokban. Itt található egy 5 kilométer hosszú útszakasz, ami tökéletes sétára, futásra és biciklizésre is. Ha szereti a kihívásokat Bled nyaralóházból indulva akár kipróbálhat egy helyi sportot az evezést is. Válasszon egyet a szállások Bled kínálatunk közül és fedezze fel a helyi programokat, lehetőségeket. A tó még egy nemzetközi evezős versenynek is otthont ad. Télen mikor a hőmérséklet komolyan lecsökken, még korcsolyázni is lehet a tó befagyott felszínén. A többi évszakban körbejárhatjuk az egész tavat pletne nevű tradicionális csónakkal. Csónakázzon át Szlovénia egyetlen szigetére, ahol 99 lépcsőfokot megtéve elérhet a csodaszép templomig, mely számos esküvői ceremóniának adott már otthont, és ahonnan lélegzetelállító kilátás várja.

Jobban nem is kezdhetnénk az ismerkedést a tóval, mint hogy körbesétáljuk, vagy körbekocogjuk azt. Mivel az egész kör kicsit kevesebb mint hat kilométer hosszú, bárki bátran vállalkozhat erre. Andalogjon a stégeken szerelmével, pihenjen meg egy Gorenjska régió nyaralóházban és fedezze fel az erdei ösvényen keresztül a környéket is!

Programok, szállások Bled területén

Éppen Bled kicsi városa határán kezdődik a Triglav Nemzeti Park, az egyetlen nemzeti park Szlovéniában, ami az ország 4%-át lefedi. Majdnem lefedi a Júlia Alpok teljes területét, valamint Európa egyik legidősebb parkja is egyben. Itt élvezheti a szabadtéri tevékenységek minden fajtáját anélkül, hogy szennyezné a környezetet, vagy veszélyeztetné a térség növény- és állatvilágát. Tudta, hogy már 1937-ben is volt itt golfpálya? Ma már ez a legrégebbi és legnagyobb pálya Szlovéniában, ahol márciustól novemberig várják a látogatókat. Kicsik és nagyok is megtalálják a számukra legjobb elfoglaltságot legyen az lovaglás, motorozás, horgászás, tenisz, geocatching, vagy még sok más. Töltsön hosszabb vakációt a szállások Bled kínálatunk egyikében, hogy mindet kipróbálhassa! Természetesen lehetőség nyílik ebben a térségben is síelni, hegyet mászni, szánkózni, snowboardozni leginkább a téli évszakban.

Foglaljon villát, nyaralót vagy apartmant Bled városában most és töltsön el egy felejthetetlen üdülést Szlovéniában!