search

Szálláshelyek Szlovénia tengerpartján, az Isztrián

Nyaralás a Szlovén tengerparton

Isztria

Szlovénia kicsi, de gyönyörő tengerpartja mindössze 47 km hosszú a csillogó Adriai-tengeren. Ha szeretné felfedezni ezt a nyugalmat sugárzó hátországot, illetve ha beleszeretné fúrni talpát a lélegzetállító tengerparton sétálva, miközben a kristálytiszta vízen megcsodálná a megcsillanó lemenő napot, akkor nézze meg Szlovénia nyaralóházait kínálatunkból. Fedezze fel ezt a fantasztikus kultúrát, a lenyűgöző épületeket, a mindig nyüzsgő bárokat az olyan városokban, mint Koper, Izola és a híres Piran.

Nyaralás Szlovéniában, szállások a NOVASOL ajánlásával

Piran, Izola és Koper festői tengerparti városai középkori városközpontjukkal csábítnak. A Piran-öböl remek kiindulópontja az Adriai tengerparti kirándulásoknak. Innen indulva felfedezheti az ország belső szépségeit is. A partvidék dombos tája tökéletes lehetőséget nyújt kerékpározáshoz és gyalogláshoz, ha szlovéniai üdülőházában megszállva az aktív pihenés szerelmese.  Szlovénia nemcsak az érintetlen tájak, hanem a gyógyfürdők hazája is. Tizenöt minősített természetes gyógyvízű forrásból táplált fürdhelye egyedi programokkal várja egész évben, színes programokkal a pihenni, feltöltődni vágyókat. Foglaljon apartmanházat a híres Portorož fürdőhely környékén, ami már a XIII.-ik századtól gyógyhelyként volt ismert. Ha pedig a Strunjan-öbölben a fenyőerdők között kíván egész évben fürdőzni, válassza ki a megfelelő időpontot a NOVASOL üdülőházak egyikében és pihenjen családjával az otthon kényelmében.

Ismerje meg Piran csodás helyeit szlovéniai szálláshelyéről

Piran

A festői Piran (olaszul Pirano), amely egy keskeny félsziget csúcsán ül, mindenki kedvenc kétnyelvű városa a szlovén tengerparton, igazi ékköve Szlovéniának. Óvárosa – az egyik legősibb megmaradt történelmi város az Adriai-tengeren – a velencei gótikus építészet gyöngyszeme, remek úticél bármelyik évszakban.

Koper

Koper a legnagyobb város Isztria északi részén, az olasz határ mellett. Az ország legfontosabb adriai kikötővárosa. A középkori város Szlovénia legnagyobb katedrálisát rejti, a Szent Nazarius székesegyházat, melyet az ősi városfal és kanyargós sikátorok ölelnek körül. Rengeteg étterem közül választhat, ha tenger gyümölcseit kostolná végig.

Izola

Az Adriai-tenger partján található a csendes kis mediterrán halászfalu Izola, melyet szintén érdemes meglátogatni, ha üdülőházunk egyikében pihen meg Szlovéniában. A romantikus kirándulóhelyről úgy tartják, aki egyszer ellátogat ide, sosem feledi Izolát, ami réges-régen még önálló sziget volt.

Aktív pihenés Szlovéniában

A Szlovén tengerpart nemcsak a romantikára vágyóknak ideális lehetőség, hanem az aktív sportolás kedvelőinek is. Vitorlázás, búvárkodás, wakeboardozás és számos egyéb vízisport ad lehetőséget az adrenalint keresőknek. Portoroz az egyik vízisport központ. A Piran és Strunjan közötti tenger igazi paradicsom a búvárkodóknak, ugyanis a gazdag tenger alatti állat- és növényvilág, valamint a II. Világháborús hajóroncsok mind ámulatba ejtik az idelátogatókat.

Hozza ki a legtöbbet a tengerpartból

Szlovénia tengerpartjára általában a köves, sziklás, illetve kiépített betonos partszakasz a jellemző, viszont egy rövid szakaszon fellelhető a homokos tengerpart is. Ezért is bátran kijelenthetjük, hogy Szlovénia nemcsak a hegyi túrák szerelmeseinek, hanem a vízi sportok kedvelőinek is szuper lehetőségeket tartogat. Számos tengerparti település kínál búvároktatást, hogyha ez lenne az egyik ok, amiért szlovéniai apartmanjaink egyikében szeretne családjával pihenni. Híres vitorlás központ a Piran-öböl, ahol vitorlást lehet kölcsönözni, illetve lehetősége nyílik elsajátítani a vitorlázást az e célt szolgáló vitorlásiskolákban. Évente kerül megrendezésre Portorožban és Izolán a nemzetközi hajó show az Internautica, ami szintés egyike az izgalmas programoknak.

Fedezze fel a belföld gyümölcsös tájait

Miért nem indul el egynapos kirándulásra Szlovénia tengerpartja mentén, ahol olajfaligetek, szőlőskertek, barack- és cseresznyefák találhatók. A Szlovén konyha egyebek mellett híres a Pršut sonkáról és zamatos borokról egyaránt. Évente kétszer kerül megrendezésre tavasszal és ősszel az úgynevezett Osmica. Több, mint 200 éve hagyomány Szlovénia nyugati részén lévő  Vipava-völgy és Karszt területén az igazi kulináris élmény, amikor a helyi borászok 8 napon keresztül adómententesen árulhatják a felesleges borukat. Ilyenkor nemcsak bort, de egyéb más kézműves termékeket is meg lehet kóstolni (sonka, szalámi, tejtermék).


Nincs ötlete hova vigye nyaralni családját és barátait? Pihenjenek a NOVASOL nyaralóházak egyikében Szlovéniában!