search

Kiadó nyaralóházak Törökországban

 

Kiadó nyaralóházak Törökországban

Kiadó nyaralóházak és apartmanok Törökországban

Antik városok, mennyei ételek, vendégszerető és hagyománytisztelő nép, strand és tenger – ez mind Önre vár a csodás Törökországban. Az év 320 napján gyönyörű napsütés fogadja Önt ebben a meseszép országban, ezért nem csak nyáron, hanem gyakorlatilag minden évszakban érdemes nyaralóházat bérelni Törökországban. A nyári hónapok során a tenger hőmérséklete elérheti a 27 fokot is, ami már kisgyerekek számára is rendkívül kellemes és biztonságos fürdési lehetőséget biztosít. A török partok közelében rengeteg gyönyörű búvárkodásra és sznorkelezésre alkalmas hely van, ahol a víz kristálytiszta, a víz alatti világ pedig izgalmas és látványos. Foglalja le tengerparti nyaralóházát Törökországban még ma!

Nyaralóház keresés

 

Kultúra és történelem

Nyaralás közben szívesen ismerkedik a helyi kultúrával és az ország történelmével? Az őszi vagy téli hónapok kissé hűvösebb időjárása különösen alkalmas a hosszú sétákra a török városokban vagy épp kirándulásokra vidéken. Egyik legnépszerűbb törökországi úti cél – és nem is véletlenül – a meseszép, többmilliós metropolisz, Isztambul. Már a fekvése is egyedivé és különlegessé teszi a várost, ugyanis rögtön két kontinensen található; a város európai és ázsiai részét a híres 1500 méter hosszú Boszporusz-híd köti össze. Isztambul az ősi, keleti kultúra és a modern nyugati világ gyönyörű egyvelege. A híres Fedett Bazár Isztambul központjában a világ egyik legnagyobb fedett piaca, amely vasárnap kivételével a hét minden napján 8 és este 6 között várja vendégeit. Itt a tradicionális török kézimunkáktól, kerámiáktól, arany ékszerektől kezdve a modern bőráruig és más ruhaneműkig mindent megtalál, s az alkudozás természetesen kötelező. A vásárláson kívül a piacon persze lehetősége van mindenféle török nyalánkságot kipróbálni. Pihenjen meg egy kávézóban vagy egy étteremben a kimerítő shoppingtúra közben, és élvezze a színes kavalkád látványát egy jó erős török kávét szürcsölgetve! Az ókori világ hét csodája közül kettő – az epheszoszi Artemisz-templom és a halikarnasszoszi mauzóleum – Törökország európai részén található; már csupán ez a tény is jól mutatja, miért is bír ilyen nagy kulturális jelentőséggel ez a régió. Merüljön el Törökország csodás világában, látogassa meg az antik és a modern világ érdekességeit és kultúrkincseit, aztán esténként térjen vissza komfortos nyaralóházába és pihenje ki magát a turistatömegektől távol szerettei körében!

 

Éjszakai élet Törökországban

A szintén –a méretben sokkal kisebb – európai részén található Bodrum félszigetet török St. Tropez-ként is szokták emlegetni, ugyanis itt van a török éjszakai élet fellegvára. Halikarnas, Törökország legnagyobb nyitott clubja is itt található, sok más bárral és clubbal együtt, amelyek természetesen elsősorban a turisták fiatalabb generációját vonzzák a félszigetre. Olvasson utána, hogy Törökország melyik részén milyen programlehetőségek és látványosságok vannak, és válassza ki az Önnek tetsző régióban az ízlésének és igényeinek megfelelő nyaralóházat! Az otthon megszokott kényelemről semmiképp nem kell lemondania, ugyanis nyaralóházaink mind magas színvonalúak és jól felszereltek. A berendezés stílusa pedig a mindenkori tulajdonos egyéni ízlését tükrözi, ami a nyaralást egy rendkívül személyes és különleges élménnyé teszi.